UETD yeni isimle dünyaya açılıyor

Güncelleme Tarihi:

UETD yeni isimle dünyaya açılıyor
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 25, 2018 09:25

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da katıldığı Avrupalı Türk Demokratlar Birliği’nin (UETD) geçen pazar günü Saraybosna’da yapılan Genel Kurulu’nda başkan seçilen Bülent Bilgi, isim değişikliği yaptıklarını ve dünyaya açılacaklarını söyledi.

Haberin Devamı

UETD Başkanı Bilgi, Türkiye kökenlilerin yaşadığı dünyanın her köşesine Uluslararası Demokratlar Birliği (UID) adıyla gideceklerini, çalışmalarını yurt dışında yaşayan Türkiye kökenlilerle sınırlandırmayacaklarını belirtti.

UETD’nin Uluslararası Demokratlar Birliği (Union of International Democrats-UID) olarak adını değiştirdiğini belirten Bilgi, şöyle dedi:
“UETD olarak Avrupa içinde geniş bir teşkilatlanma ağına sahibiz. Önümüzdeki süreçte yurtdışındaki Türkleri sadece Avrupa’da değil, dünyanın her noktasına Uluslararası Demokratlar Birliği olarak gideceğiz. Bunu sadece yurt dışında yaşayan Türkiye kökenli insanlarımızla da sınırlandırmayacağız. Gönül coğrafyamızdaki insanları da dahil edeceğiz. Bu sadece bizim teşkilat olarak hedef koyduğumuz bir olgudan ibaret değil, bu dünyadaki insanların gönül coğrafyamızın bizlerden haklı bir talebidir.”

Haberin Devamı

UETD yeni isimle dünyaya açılıyor

‘GEÇİŞ PROFESYONELCE OLACAK’
“Önümüzdeki süreçte stratejimiz ilk olarak Avrupa da yaklaşık 200 noktadaki şubelerimizi hukuki bir zeminde, sağlam bir zeminde UETD’den UID’ye geçişini profesyonel bir şekilde yürütmek istiyoruz. Türkiye’ye ‘ye yönelik, Türkiye’yi ilgilendiren hususları Avrupa’daki ülkelerin gündemine sokup devam ettirip, genişleterek dünyaya da yayılacağız. Burada oluşturduğumuz gündemi dünyanın değişik noktalarında da oluşturmaya çalışacağız. Sadece Türkiye ile ilgili konularda gündemi belirleme adımlarımız olmayacak, bulunduğumuz ülkede Türklerle ilgili hususlara da değineceğiz.”

‘TALEPLERİMİZİ GÜNDEME TAŞIMAK İSTİYORUZ’
“Bize yapılan haksızlıkları da bu ülkede yaşadığımız sıkıntılar da ülkenin sorumlu kişileriyle paylaşılacak. Buna ek olarak bulunduğumuz ülkede Türk toplumunun yaşadığı sıkıntıları da söz konusu ederek gündem oluşturarak haklı taleplerimizi gündeme taşımak istiyoruz. Avrupa sınırlarını aşıp, dünyada geniş bir ağa sahip olmanın, teşkilatlanmanın stratejisini belirledik.”

BAKMADAN GEÇME!