Seehofer, CSU liderliğini 19 Ocak’ta bırakacak

Güncelleme Tarihi:

Seehofer, CSU liderliğini 19 Ocak’ta bırakacak
Oluşturulma Tarihi: Kasım 16, 2018 15:12

CSU lideri Horst Seehofer, 19 Ocak 2019’da parti liderliğini bırakacağını açıkladı. Seehofer, yeni genel başkanın seçilmesi için 19 Ocak’ı Olağanüstü Genel Kurul tarihi olarak da belirledi.

Haberin Devamı

FEDERAL İçişleri Bakanı Horst Seehofer, daha önce yaptığı açıklamada CSU liderliğini bırakacağını açıklamış, ancak bir tarih vermemişti. Bakanlık görevine devam edeceğini belirten Seehofer, bugün yaptığı yazılı açıklamada parti liderliğini bırakacağı tarihi de söyledi. Seehofer, “2019 yılı CSU için yeni bir başlangıç olacak. Bu yüzden 19 Ocak 2019’da CSU’yu yeni başkan seçimi için olağanüstü genel kurula davet ediyorum. Bu tarihe kadar parti başkanı olarak görevimi sürdüreceğim” dedi.
CSU’lu Bavyera Eyalet Başbakanı Markus Söder, Seehofer’in bu açıklamasından sonra Twitter’dan bir mesaj paylaştı. Söder, “Horst Seehofer’in kararına saygı duyuyorum. Zor günlerde parti genel başkanı olarak sorumluluk üstlendi ve 10 yıl boyunca da başarıyla görevini sürdürdü. CSU ve Bavyera adına bu performansından dolayı teşekkürler” dedi.
CSU’da Horst Seehofer’in yerine öne çıkan adaylar arasında en çok Söder’in ismi konuşuluyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!