Kahraman Türk gencine Hanau’da son görev

Güncelleme Tarihi:

Kahraman Türk gencine Hanau’da son görev
Oluşturulma Tarihi: Kasım 16, 2018 19:38

Almanya’nın Frankfurt kentinde metro istasyonunda raylara düşen evsiz bir adamı kurtarmak isterken trenin altında kalarak hayatını kaybeden Mustafa Alptuğ Sözen (17), son yolculuğuna uğurlandı. Sözen’in cenazesi, Hanau’da kılınan namazın ardından Türkiye’ye gönderildi.

Haberin Devamı

ALMANYA’nın Frankfurt kentinde laborantlık dalında meslek eğitimi alan Mustafa Alptuğ Sözen, salı günü evine gitmek üzere Ostendstrasse tren istasyonuna geldi. Metro beklediği sırada evsiz ve Kazakistanlı olduğu öğrenilen bir kişinin raylara düştüğünü gören Mustafa, canını hiçe sayarak raylara atladı. İstasyonda bekleyenler arasında Mustafa’ya sadece bir Hindistanlı yardım etti. O sırada başka bir tren hızla istasyona girdi. Raylara düşen Kazakistanlı ile yardım eden Hindistanlı yaralı kurtulurken, 17 yaşındaki Türk genci ise gelen trenin altında kalarak feci şekilde can verdi.

NERELİ OLDUĞUNA BAKMADAN...

Mustafa Alptuğ Sözen için cuma namazının ardından Hanau Milli Görüş Camisinde cenaze namazı kılındı. Cenaze namazından önce cumada verilen Türkçe ve Almanca hutbede ise kahraman gencin yaptıklarından bahsedildi. Hutbede, “O hangi dinden, hangi kökenden olduğuna bakmadan zor durumdaki bir insaanın yardımına koştu. O bizim için şehittir” denildi.
Milli Görüş Hessen Bölge Başkanı Bilal Kasmaz’ın kıldırdığı cenaze namazına ise Hanau Belediyesi yetkilileri, Türk sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve büyük bir kalabalık katıldı.

Haberin Devamı

Kahraman Türk gencine Hanau’da son görev

 ‘MEDENİ CESARETİ ÖĞRETTİ’
Cenazeye katılanlardan Mustafa Alptuğ için helallik isteyen Bilal Kaçmaz, “Biz insanlık için yaşayan bir milletiz. Biz barış için, sevgi için yaşayan bir milletiz. Almanya’da yaşıyoruz. Almanya’yı seviyoruz. Hepimiz onun gibi kim olursa olsun, bir can kurtarmak için canını vermeye hazır bir toplumuz. Bir insanın hayatını kurtaran, tüm insanlığı kurtarmış olur. O, bu kahramanca davranışıyla herkese medeni cesareti öğretti. O bizim kahramanınız” dedi.
Mustafa’nın babası Ejder Sözen ise Hürriyet’e yaptığı açıklamada, “Burada gördüğünüz büyük kalabalık, oğlumun ne kadar doğru bir şey yaptığını onaylıyor. Onun gerçek bir kahraman olduğunu gösteriyor” dedi.

‘O BİR KAHRAMANDIR’
Cenazeye katılan Hanau Belediye Encümeni Thomas Morlock da bu acı olayın tüm Hanau’yu birleştirdiğini söyledi. Morlock, “Belediye Başkanı Kaminsky, İl Genel Meclisi ve tüm Hanau halkı adına Sözen ailesine başsağlığı diliyorum. Şu anda Hanau, Sözen ailesiyle birlikte yas tutuyor. Annesi, babası, ailesi onunla gurur duyuyor. Biz Hanau olarak onunla gurur duyuyoruz. O Hanau’nun oğludur. Mustafa Alptuğ büyük bir insandır. Bu davranışıyla yüzbinlerce sözün yapabileceğinden çok daha büyük bir iş yaptı. O büyük bir adamdır. O bir kahramandır” dedi.
Hanau İl Genel Meclisi üyelerinden Mehmet Kuşçu (SPD), belediye binasında Mustafa Alptuğ Sözen için bir taziye defteri açıldığını söylerken, Kahraman gencin cenazesi cumartesi günü Nazilli’de toprağa verilecek.
Mustafa’nın annesi Yasemin Sözen ile 14 yaşındaki kardeşi Arda Sözen’in daha önceden Türkiye’ye gittiği öğrenildi.

Haberin Devamı

Kahraman Türk gencine Hanau’da son görev

BAŞKONSOLOSLUKTAN TAZİYE MESAJI

Frankfurt Başkonsolosluğu da Mustafa Alptuğ Sözen’le ilgili Facebook sayfasından Türkçe ve Almanca taziye mesajı yayınladı. Mesajda, “Tren raylarında baygın halde yatan birini kurtarmaya çalışırken trenin çarpması sonucu hayatını kaybeden 17 yaşındaki gencimiz Mustafa Alptuğ Sözen’e Allah’tan rahmet, ailesine başsağlığı ve sabır diliyoruz” ifadeleri kullanıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!