Almanya: Köprülerimiz akıllı, bizde olmaz

Güncelleme Tarihi:

Almanya: Köprülerimiz akıllı, bizde olmaz
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 15, 2018 16:19

Almanya Federal Karayolu Araştırma Enstitüsü (BAST), İtalya’nın Cenova kentindeki Morandi Köprüsü’nün çökmesinin ardından, ülkedeki köprülerin güvenlik olduğunu açıkladı.

Haberin Devamı

İTALYA’da yaşanan köprü faciasının ardından Almanya’da başlayan, “Bizim köprülerimiz sağlam mı? Bizim ülkemizde de bu facia yaşanır mı” tartışmalarına, Federal Karayolu Araştırma Enstitüsü (BAST) tarafından yanıt geldi. Almanya’da 40 binin üzerinde köprü olduğu, sürekli olarak ‘Bridge TÜV’ kurumu tarafından titizlikle kontrol edildiği belirtilen açıklamada, ortaya çıkan raporlara göre Almanya’daki köprülerin yüzde 87’sinin mükemmel olarak değerlendirildiği, yüzde 10’luk oranındaki köprülerin yeterli güvenliğe sahip olduğu ve yüzde ikisinin ise risk oluşturmayacak derecede iyi olduğu belirtildi.

YENİ NESİL KÖPRÜLER
BAST Sözcüsü Petra Peter-Antonin, Almanya’daki köprülerin her üç yılda bir önemli testlerden geçtiğini, en ufak bir çatlağın ve nem oranının dikkate alınarak raporlaştırılıp bakımının yapıldığını ifade etti. BASt, teknik kontrolden geçen köprülerin uluslararası köprülere verilen ‘DIN 1076’ normunda olduğunu açıkladı.
Son yıllarda yapılan yeni nesil köprülerin akıllı köprüler olduğunu ve köprünün farklı yerlerinde bulunan sensörler vasıtasıyla köprünün mukavemeti yıpranması ve esnemesi gibi fiziki değerlerin yakından takip edilerek Federal Karayolu Araştırma Enstitüsü tarafından değerlendirildiği ifade edildi. Açıklamada, Cenova’da olduğu gibi talihsizliğin Almanya’da olası olmadığı belirtildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!