Andorra'yı yenmek

Kayseri’de değildim. Maçın teknik bölümüne çok da girmek istemiyorum.

Haberin Devamı

Bu şartlar altında Andorra’yı yenmek bile önemli.. Futbolumuzun içinde bulunduğu kaos ortamı, bizi öyle bir hale getirdi ki milli takımın kaybetmesini isteyen insanlar bile var. Gol attığında önemsemeyenler, umursamayanlar olabilir diyelim. İnsanlık hali... Coşku azalması, dönem dönem doğal karşılanabilir. Ama milli takım gol atınca, sevinmeyeceksen arkadaş, üzülmeyeceksin.
Slovenya’daki Avrupa Basketbol Şampiyonası’nı izliyoruz. Oradaki devlerin, hali ortada.. Gönülden oynamıyorlar. Sorun bu.. Milli takımda dün, ortaya gönlünü koyan futbolcu sayısı çoğaldı. Fark bu.. Asıl hedef Romanya’yı yenmek.. Tam anlamıyla grubun final maçı.. Maç, Türkiye’de olsa korkardım. Çünkü, milli maç heyecanını yaşamıyoruz. Ama biz, zor şartlar altında bütünleşen bir oyuncu grubuna ve bu şartları çok iyi kullanan bir teknik direktör sahibiz.. Fatih Terim, benim için Türk futbolunun en önemli teknik direktörüdür. Gelişi tartışılabilir. İki takım çalıştırması üzerine tam da maçtan 1 gün önce bütün ülke basınında manşet olacak şekilde Yılmaz Vural demeç verebilir. Programlara konuşabilir.
Ama Fatih Terim, Fatih Terim’dir. Bir oyuncu kötü oynuyorsa onun gözlerinin içine bakarak, uzun süre duramaz. Terim’in sırrı, oyuncunun kullanmak istemediği enerjiyi bile ortaya çıkarabilmesidir. Terim’in sırrı, kazanmak için oyunu planlamaktan öte oyuncuyu planlamaktır. Birçok teknik deha, oyunu planlar.. Terim’in farkı, oyuncuyu planlamasıdır. Onun için Andorra’yı yenmekle, Hollanda’yı yenmek aynı zorluktadır. Elindeki oyuncu, coşkusunu kaybetmişse Hidayet, Ersan, Ömer Aşık gibiyse, çaresizdir. Elindeki oyuncu Gökhan Töre ise, Umut Bulut’sa durum farklıdır.

TEŞEKKÜRLER

Salı günü, üç sonuçlu bir maça çıkacağız. Kazanırsak, önümüz açık. Barajı geçeriz, Dünya Kupası’na katılırız. Fatih Terim’le devam edersek, bu kez finale çıkarız. Ama bir de kötü ihtimal var. O da Romanya’ya yenilmek.. O yüzden, aylardır hazırlanmayan sözleşmeler milli maç haftası hazırlanır. O yüzden, Terim’i eleştirmek için yoğun bir grup salı gecesini bekler. Andorra’yı yenmek, benim için önemli.. Bugün, benim gibi düşünenlerin günü.. Teşekkürler hocam, teşekkürler çocuklar..

MAÇIN İYİSİ

Haberin Devamı

Gökhan Töre.. İnşallah bozulmaz. Şu anki formu müthiş.

MAÇIN KÖTÜSÜ

Haberin Devamı

İlk yarım saatte sahada yer alan 11 oyuncumuz.

HAKEM

Hayatının en kolay maçıydı.

Yazarın Tüm Yazıları