Alparslan Mahallesi kütüphanesini yenilemek için destek bekliyor

İZMİR’in Karşıyaka Semti’ne bağlı Alparslan Mahallesi’nde 20 yıl önce kurulan kütüphanenin bakıma ve onarıma ihtiyacı olduğunu belirten Muhtar İbrahim Varol, hayırseverlerden destek bekliyor.

Mahalle Muhtarı İbrahim Varol, "1987 yılında yapılan yazın sıcaktan, kışın yağmurdan etkilenen prefabrik kütüphaneden 12 binin üzerinde öğrenci yararlanıyor. Vatandaş kendi çabalarıyla bakımını ve onarımını karşılıyor. Duvar sıvaları dökük kütüphanede 20 yıllık masa ve sandalyeler ve bulaşıcı hastalıklara davetiye çıkaran tuvaletler bulunuyor. Defalarca yetkililere yaptığımız müracaatlar cevapsız kaldı. Eğitime katkı ve bağış yapan kişi ve kurumların desteğini bekliyoruz’’ şeklinde konuştu.

Pazar yerimiz bataklık gibi

Pazar yerindeki esnafın ve vatandaşın sıkıntısını da değinen Varol, "Pazar yerimiz bir bataklığı andırıyor. Pazar esnafı ürününü koyacağı tezgah bulamamakla birlikte sağlıklı olmayan bu tutumdan son derece şikayetçi. Kapalı pazar yeri sözü veren yetkililerden hala bir ses yok.’’dedi. Mahallede 1620/10 sokak ve 1620/16 sokağın kesiştiği yolun eğilimli ve rampa olduğunu da belirten Varol, ’’Bu noktadan geçen araçlar, devrilme tehlikesiyle karşı karşıya kalıyorlar. Her an bir kazaya sebebiyet verilebilir. İzbeton’a yaptığımız müracaatlar sonuçsuz kaldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun bu köşeden dikkatini çekmek istiyoruz’’ dedi.

Trafik bir anda arttı tehlike kol geziyor

İZMİR’in Çiğli Semti’nde trafik yoğunluğuna dikkat çeken okuyucumuz Halil Katar, "Büyükşehir Belediyesi’nin altgeçit çalışmaları nedeniyle İstasyon Altı Mahallesi’nde alternatif güzergah oluşturuldu. Burada trafik yoğunluğu bir anda arttı. Artık çoğu zaman, vızır vızır ilerleyen araçlar nedeniyle karşıdan karşıya bile geçemiyoruz, tehlikeyle burun buruna geliyoruz. Üzücü bir kaza yaşanmadan önlem alınmasını istiyoruz.’’ diyerek yetkilileri bu konuda göreve davet ediyor.

Trafik polisleri çok duyarsız

TRAFİK polislerinin kaba davranışlarından yakınan Bilge Pervanlar adlı okuyucumuz, "Güzelbahçe’den Narlıdere istikametinde seyrederken, trafik polisleri emniyet kemerini niçin takmadığımı sordu. Ben de göğüs ameliyatı olduğumu, emniyet kemeri dikişlerin üzerine geldiği için takamadığımı söyledim. Ancak polis memuru bu gerekçemin mazeret olamayacağını bildirdi ve ceza yazdı. Polis memurlarının duyarsız ve acımasızca bu tavırlarını hoş bulmuyorum’’ diyerek rahatsızlığını dile getirdi.
Yazarın Tüm Yazıları