Ali Reis Mahallesi’nin yolu ne zaman yapılacak

KONAK Ali Reis Mahallesi Hacı Ali Efendi Caddesi’nde 8 yıldır kapalı olan yolun halen açılmaması nedeniyle ulaşımda zorluklar yaşandığını belirten muhtar Emsihan Karatay, "Belediyenin desteğiyle birçok sorunumuzu çözdük. Mahallemizin ana kanalları yenileniyor. Yıllardır dile getirdiğimiz kazıklı yol konusunda da olumlu gelişmeler olacağına inanıyorum. Yolun kapalı olması nedeniyle esnaf ve vatandaş mağdur. Acil durumlarda da itfaiyenin ulaşamayacağından korkuyoruz" dedi.

Mahallede aydınlanma sorununa da dikkat çeken Karatay, "971, 969 ve 793 numaralı sokaklarda, lambaların yanmaması nedeniyle mahalleli tedirgin. Sorunu TEDAŞ yetkililerine bildirmemize rağmen aylardır bir gelişme yok" diye konuştu.

Sorunlar bitmedi

Mahallede pekçok sorunun hala çözüm beklediğini de dile getiren okuyucumuz Aslan Kaya ise, "Özellikle bazı cadde ve sokaklarda ya kaldırım yok, ya da çok dar. 510 Sokak’a bir türlü yaya yolu yapılmadı. Herkes zorunlu olarak araçların arasından yürüyor, kaza tehlikesi yaşanıyor. Karafatma Parkı’nın alt bölümü bakımsız. Yol kenarları da moloz ve çöp dolu. Belediyeden yardım istiyoruz" diyor.

Doğalgaza biz ne zaman kavuşacağız

Bahçelievler Cevdet Bilsay Caddesi’nde oturan Selen Tutar adlı okuyucumuz, bölgelerine gelmesi beklenen doğalgazın akibetini merak ettiklerini belirterek, "İki yıldır bekliyoruz, ancak hiçbir gelişme olmuyor. Dağıtıcı firma İzmirgaz’ın yetkilileri, 2008 kışında doğalgaz kullanabileceğimizi söylemişti. Şimdi ise 2009 programına alınabilmesi için Büyükşehir’e müracatta bulunuldu. Bu belirsizlik daha ne kadar sürecek?" diye soruyor

Yağmurla birlikte yollar geçilmez oldu

Nurten Moralı adlı okuyucumuz, son yağmurlarla birlikte köstebek yuvasına dönen yolların durumuna dikkat çekerek, ’’Neredeyse tüm semtlerde özellikle asfaltla kaplı olan cadde ve sokaklarda, derin çukurlar oluştu. Bunun bir örneği de İnciraltı 88 Sokak’da sergileniyor. Çukurlar sürücülere zor anlar yaşatıyor, araçlara da zarar veriyor. Büyükşehir’i ve İZBETON’u defalarca kez aramamıza rağmen sonuç alamıyoruz’’diyor.

Kaldırımlarda yürüyecek yer yok

İZMİR’de kaldırım işgallerine isyan eden Erol Akıncı adlı okuyucumuz, "Buca’da yaya yolları yürünmeyecek durumda. Esnaf, işyerlerinin önünü kendilerine aitmiş gibi görüyor. Sadece tezgahlar değil, buzdolapları içinde tavuk pişirilen fırınlar ve daha neler var. Kaldırımlarda olmaması gereken ne varsa bulmak mümkün. Belediye ise nedense birşey yapmıyor, görevliler sadece seyretmekle yetiniyor" dedi.

Benzer sorunla Hatay semtinden hattımızı arayan Gülcan Çağlar ise, "Bayramyeri ile Hakimevleri arasında kaldırımlar hep işgal ediliyor. Bir yandan esnaf bir yandan da seyyar satıcılar, yaya yollarını geçilmez yapıyor. Zaten bakımsız olan tümsek ve çukurlarla dolu kaldırımlarda bir de işgal olunca nereden yürüyeceğimizi şaşırıyoruz. İlgili kuruluşlar bu işgale son versin" diyerek gerekli bakım ve onarım çalışmalarının da artık başlatılmasını istiyor.
Yazarın Tüm Yazıları