260 gün sonra yakalanmıştı... Tutuklandı

Güncelleme Tarihi:

260 gün sonra yakalanmıştı... Tutuklandı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 17, 2017 08:39

ATAŞEHİR’DE, 28 Şubat gecesi kız kardeşi Ceylan Timuroğlu'nu yatağında başından vurarak öldürdükten sonra kayıplara karışan ve 8.5 ay sonra Sancaktepe'de yakalanan Erhan Timuroğlu, ‘kardeşe karşı tasarlayarak kasten öldürme’ ve hakkında ayrıca yürütülen ‘birden fazla kişi tarafından birlikte silahla tehdit’ , ‘izinsiz olarak ateşli silah ve mermileri ülkeye sokmak’ suçlarından tutuklandı. Erhan Timuroğlu ile birlikte gözaltına alınan şoförü C.F.A. ise adli kontrol tedbirleri uygulanarak serbest bırakıldı.

Haberin Devamı

Sultanbeyli'de özel bir bankada çalışan ve ailesiyle birlikte kalan Ceylan Timuroğlu (24), evine gelen ağabeyi Erhan Timuroğlu (38) tarafından, sevgilisi olduğu iddia edilen Bekir T. ile sinemaya gittiği iddiasıyla geçtiğimiz şubat ayında öldürüldü. Ancak Bekir T., daha sonra yaptığı açıklamada, Ceylan Timuroğlu’nun sevgilisi olmadığını, olay günü de sinemaya gitmediğini açıkladı.

Olayın ardından kayıplara karışan Danıştay saldırısı ve Cumhuriyet gazetesine el bombalı saldırı sanığı Erhan Timuroğlu’nun, her yerde aranırken geçtiğimiz Mayıs ayında M.İ. adlı iş adamından 200 bin dolar haraç almak için silahla ofisine giderek tehdit ettiği, evini ve iş yerini kurşunladığı ortaya çıktı.

260 gün sonra yakalanmıştı... Tutuklandı
Polis, Erhan TimuroÄŸlu’nu iki olaydan her yerde ararken, TimuroÄŸlu bu kez Haziran ayında Kadıköy’de ortaya çıktı. Kadıköy’de bir galeride kalaÅŸnikofların da kullanıldığı çatışma çıktı. Olayda yoldan geçen iki kiÅŸi hafif ÅŸekilde yaralandı. Erhan TimuroÄŸlu, bu olayın ardından da kayıplara karışırken, Ä°stanbul Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Åžube Müdürlüğü ekipleri tarafından geçtiÄŸimiz Salı günü yapılan operasyonda Sancaktepe'de yakalanan Erhan TimuroÄŸlu ve ÅŸoförü C.F.A., emniyetteki iÅŸlemlerinin ardından Anadolu Adliyesi’ne sevk edildi.Â

Emniyette susma hakkını kullanan Erhan Timuroğlu, ilk olarak kız kardeşi Ceylan Timuroğlu'nun öldürülmesi ile ilgili soruşturmayı yürüten savcıya ifade verdi. Timuroğlu, ifadesinin ardından sevk edildiği nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği tarafından, ‘Kardeşe karşı tasarlayarak kasten öldürme" suçundan tutuklandı.

Haberin Devamı

Ä°KÄ°NCÄ° SORUÅžTURMA KAPSAMINDA DA TUTUKLANDI

Erhan Timuroğlu, hakkında ayrıca yürütülen, ‘Suç işlemek amacıyla örgüt kurma’, ‘Tasarlayarak öldürmeye teşebbüs’, ‘Birden fazla kişi ile birlikte silahlı tehdit’ ve ‘İzinsiz olarak ateşli silah ve mermileri ülkeye sokma, imal etme, nakletme ve satma’ suçlarından da terör savcısına ifade verdi. Cumhuriyet Savcısı tarafından bu suçlardan da tutuklanma talebiyle nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edilen Timuroğlu, ‘Birden fazla kişi ile birlikte silahlı tehdit’ ve ‘İzinsiz olarak ateşli silah ve mermileri ülkeye sokma, imal etme, nakletme ve satma’ suçlarından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

‘Suçluyu kayırma’ suçundan sorgulanan Timuroğlu'nun şoförü C.F.A. ise, mahkeme tarafından hakkında yurt dışına çıkış yasağı konularak serbest bırakıldı.

BAKMADAN GEÇME!