2014’e sönük karşılama

Yılbaşına sayılı günler kaldı. Ankara, bu yılbaşını önceki yıllara göre sakin geçireceğe benziyor.

Haberin Devamı

Ünlü isimlerin sahne aldığı yılbaşı kutlamalarının sayısı oldukça az. Bu yılbaşında Ankara’da sahne alacak ünlüler arasında Ziynet Sali, Berksan, DJ Can Hatipoğlu gibi birkaç isim bulunuyor. Yılbaşı programlarının dışında şehirde yılbaşı süslemeleri de neredeyse yok denecek kadar az. Yolunuz bir alışveriş merkezinin yada Kavaklıdere, Vakko ve Beymen mağazalarının önünden geçmiyorsa, şehrin geri kalanında yılbaşı süslemesi görmeniz pek de mümkün görünmüyor.

TUNALI VE BAHÇELİ CANSIZ GÖRÜNÜYOR

İstanbul’da Nişantaşı yılbaşı süslemeleriyle hep öne çıktı. Bu yıl da süslemeler göz alıcı. Ankara’nın Nişantaşı gibi yaya ve alışveriş trafiğinin yoğun olduğu iki caddesi olarak Tunalı Hilmi ve Bahçelievler 7. Cadde’yi sayabiliriz. Ancak bu iki caddede, yılbaşı süslemesi yada ışıklandırması neredeyse yok. Belediyeler böyle bir hazırlık içine girmemiş olabilir ama bölge esnafı en azından dükkanının camına yada kapının önündeki ağaca küçük aydınlatmalar yapsa şimdiki cansız görüntüsünden çok daha iyi olurdu.

Haberin Devamı

AYAKKABIYA İTALYAN DOKUNUŞU

Ayakkabı tasarımlarıyla ünlü İtalyan markası Alberto Guardiani, Türkiye’deki ilk mağazasını Ankara’da açtı. Filistin Caddesi, Panora ve Armada AVM’de mağazaları bulunan Barners Group tarafından Next Level’da açılan mağazada markanın ayakkabı ve çanta tasarımları yer alıyor. Mağazanın açılışı cemiyet hayatının çok sayıda ismini bir araya getirdi. Davetin ev sahipliğini ise Barners Group’un sahipleri Nevra ve Barış Tuncer çifti üstlendi. Açılışa marka sahibi Alberto Guardiani de katıldı. Guardiani, gecede hiç beklemediği kadar ilgi gördü. Konukların büyük kısmı ünlü tasarımcıyla hatıra fotoğrafı çektirdi.

TUNUS'TAN FİLİSTİN'E GİDİYOR

Tunus Caddesi’ndeki Gaga Manjero, kısa sürede Ankara’nın en sevilen mekanlarından biri oldu. Mekanla ilgili ekşi sözlük’e girip baktığınızda olumsuz bir şey görmek mümkün değil. Genel yorumlar, mekanın ve işletmenin sempatik olduğu yönünde. Yemekleri, kokteylleri ve müzikleriyle çok sayıda müdavim kazandı. Radyo ODTÜ’nün sevilen programı Modern Sabahlar’ın ekibi Ege Kayacan, Oktay Demirci ve Fahir Öğünç tarafından yaratılan mekan, haftanın neredeyse yedi günü kalabalık. Cuma ve Cumartesi geceleri ise rezervasyon yapmadıysanız kapıdan dönme ihtimaliniz oldukça yüksek. İşte bu yüzden Kayacan, Demirci ve Öğünç üçlüsü mekanı Filistin Caddesi’nde daha önce Big Chefs’in bulunduğu adrese taşımaya karar verdi.

Haberin Devamı

KONSEPTİ DE DEĞİŞECEK

Üç ortak, daha büyük mekanda daha çok kişiye hizmet edip, kimseyi geri çevirmek istemiyor. Gaga Manjero, yeni adresinde önümüzdeki yıl hizmet vermeye başlayacak. Mekanın konsepti de biraz farklı olacak. Hem yemek yenilen iyi bir restoran, hem de iyi müzik çalan rock bar gibi hizmet verecek. Bu açılış çok sayıda mekanın kapanmasıyla bir anda sessizliğe bürünen cadde için belki de hayat öpücüğü olacak. Aynı binada daha önce Big Chefs’in açılmasıyla cadde bir anda eğlencenin merkezi haline gelmiş, çok sayıda mekan kısa bir süre içinde hizmete girmişti.

Yazarın Tüm Yazıları