Amerika’nın mutfağına girdi

Güncelleme Tarihi:

Amerika’nın mutfağına girdi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 18, 2017 21:15

Gebze’deki fabrikasında yıllık 25 bin mutfak üretim kapasitesine ulaşan Lineadecor, Amerika’ya açılıyor. Lineadecor Satış Pazarlama Genel Müdür Yardımcısı Zeynep Ecemiş, “Amerika’da ‘Lineadecor USA’ şirketini kurduk. Bu pazarda hızlı bir büyüme yakalamak istiyoruz” dedi.

Haberin Devamı

YURTİÇİNDE 61 mağaza, yurtdışında ise 11 ülkede 17 satış noktasında hizmet veren Lineadecor, New York’da ‘Lineadecor USA’ şirketini kurdu. 25 yıllık bir çalışmanın sonucunda yerini sağlamlaştırmış ve artık sektörde kendini ispatlamış bir marka olduklarını söyleyen Lineadecor Satış Pazarlama Genel Müdür Yardımcısı Zeynep Ecemiş “Sektördeki liderliğimizi ve uzmanlığımızı Türkiye’de kabul ettirdik, şimdi bir dünya markası olma yolunda ilerliyoruz. Amerika pazarında büyümek ve değerli projelere imza atabilmek amacıyla New York’da Lineadecor USA şirketimizi kurduk. Ocak ayında ofis showroom açılışımızı gerçekleştireceğiz. 2018 yılı satış hedeflerimizde Amerika pazarındaki satışlarımızı yüzde 20 arttırmak var. İlk 5 yıllık hedeflerimiz doğrultusunda California, Chicago ve sonrasında Florida’da merkez bölge ofisleri açmayı planlıyoruz. Bu bölgede toplu işlerdeki başarımızı perakende de sürdürmek ve marka gücümüzü arttırmak adına perakende mağaza sayımızı da arttıracağız. Amerika’da her yıl düzenlenen en büyük mutfak banyo fuarı olan KBIS’e katılmak planlarımız arasında” dedi.

Haberin Devamı

AR-GE MERKEZİ KURDU

Lineadecor markasının, Ekonomi Bakanlığı tarafından verilen Turquality Destek programına kabul edildiğini belirten Ecemiş, “Turquality, rekabet avantajını elinde bulunduran ve markalaşma potansiyeli olan firmalara, uluslararası pazarlarda kendi markalarıyla global bir oyuncu olabilmeleri amacıyla oluşturulmuş bir program. Türkiye’nin sayılı büyük markaları bu program kapsamına alındı” diye konuştu. Ar-Ge merkezlerini de 1 Temmuz 2017 tarihinde kurulduklarını belirten Ecemiş, hali hazırda devam eden 8 Ar-Ge projesinde toplam 32 kişilik bir ekiple çalıştıklarını söyledi. Dekor Ahşap Ar-Ge Merkezi olarak, dünyadaki gelişmeleri yakından takip ederek farklı tasarımlarla modüler mutfağın olanaklarını genişletmeyi hedeflediklerini belirten Ecemiş, “Amacımız mutfakta farklı çözümlerle müşteri beklenti ve ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik teknolojik ve bilimsel projeler üreterek patente ve faydalı modele dayalı yeni ürünler ve alternatif teknolojiler geliştirmek. Yurtiçi ve yurtdışı üniversiteler ve teknoparklarla işbirliği içinde katma değerli projeler yürütmek ve bilgi ağlarında yer almak istiyoruz” dedi.

Haberin Devamı

YILDA 25 BİN MUTFAK

Lineadecor Teknik Genel Müdür Yardımcısı Orhan Kartal Lineadecor mutfaklarının Gebze’de 30 bin metrekare alana sahip üretim tesislerinde üretildiğini söyledi. Üretim kapasitesinin yıllık 25 bin mutfağa ulaştığını belirten Kartal, “Yurtiçinde İstanbul, Ankara, İzmir başta olmak üzere 34 ilde 62 bayimiz var. Yurtdışında 11 ülkede 17 satış noktası ile Amerika, Fransa, Irak, İngiltere, İran, İsrail, Kırgızistan, Kıbrıs, Suudi Arabistan ve Umman’da hizmet veren Lineadecor, yurtdışında 2 bini aşkın evin mutfağını süslüyor” dedi. Günümüzde mutfakların sadece yemek hazırlanan bir alan olmayıp, birlikte uzunca vakit geçirilen ve pek çok işlevi barındıran yaşam alanları haline geldiğine dikkat çeken Kartal, “Mutfak, nem ve ısı değişikliği sebebiyle mobilya açısından bakıldığında aslında yıpratıcı bir ortam. Kalite, alırken kısmen gözle görülüp, hissedilse bile asıl kullanım sırasında ortaya çıkar. Bu nedenle mutfak mobilyası satın alınan firmanın profesyonelliğinden ve satış sonrası hizmetlerinden emin olunması gerekir. Uzun yıllar, herhangi bir problemle karşılaşmadan kullanabilmek için malzeme ve üretim kalitesi çok önemli. Artık tüketiciler mutfakta da markaya ihtiyaç duyuyor. Çünkü tasarımdan, ürün kalitesine, dünya standardına uygun sağlıklı malzemelerden satış sonrası servis hizmetine kadar her aşamada markanın sağlayacağı avantajları artık biliyor” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!