Amerika'nın iflası

Küçük Avrupa ülkeleri Sırbistan, İsviçre, Ukrayna, Çek Cumhuriyeti ile son dönemin parlayan yıldızları Rusya ve Çin’in tenisçileri, Amerikalı rakiplerini safdışı bıraktılar. Yılın ilk Grand Slam’inde bir tane bile Amerikalı tenisçi, ilk 8’e kalamadı.

Haberin Devamı

AVUSTRALYA Açık, teniste en çok sürprizlere sahne olan Grand Slam’dir. Bu kural bu yıl da değişmedi. Birbirinden ilginç maçlar ve sonuçlar birbirini takip etti. Örneğin kadınlarda ve erkeklerde ‘kariyerlerinde ilk kez Avustralya Açık’ta çeyrek finale çıkan’ tenisçilerin sayısı her zamankinden fazla.

Erkeklerde, çoğu kişinin adını bile duymadığı 22 yaşındaki Ukraynalı Alexandr Dolgopolov, 4 numaralı seribaşı Robin Soderling’i yenerek ilk 8’e girdi.
İsviçreli Stanislav Wawrinka da, önce Fransızların sempatik çocuğu Gael Monfils’i, ardından da Amerikalıların tek ümidi Andy Roddick’i eleyerek büyük çıkış yaptı. Bir başka Fransız Jo Wilfried-Tsonga ve Güney Kıbrıslı Marcos Baghtadis gibi tenisçiler de Avustralya’da yıldızları parlayan isimler arasına girdi.
Küçüklerin büyük zaferi
Kadınlarda, 30 yaşındaki İtalyan Francesca Schiavone de, 4 saat 44 dakika süren rekor uzunluktaki maç sonunda Rus Svetlana Kuznetsova’yı yenerek, Avustralya Açık’ta ilk kez çeyrek finale çıktı. Alman Andrea Petkovic, “Acaba geri mi dönüyor?” yorumları yapılan Maria Sharapova’yı yendi.
Bu yılki Avustralya Açık’ın bir başka önemli yanı ABD’nin yaşadığı hezimetti. Roddick’in Monfils karşısında uğradığı hayal kırıklığının dışında, turnuvaya gelemeyen kardeşi Serena’nın yokluğunda ‘belki bir şeyler yapabilir’ denilen Venus Williams, 3. tur maçında sakatlanıp çekildi. Ve böylece, tenise her yıl yüz milyonlarca dolar para harcayan, onbinlerce sporcu ve onlarca tenis akademisine sahip Amerika’dan bir tane bile sporcu ilk 8’e kalamadı.
Küçük Avrupa ülkeleri Sırbistan, İsviçre, Ukrayna ve Çek Cumhuriyeti ile son dönemin parlayan yıldızları Rus ve Çinli tenisçiler, Amerikalı rakiplerini safdışı bıraktılar.

Haberin Devamı

Caroline Wozniacki yarı finalde

KADINLAR çeyrek finalinde, 1 numaralı seribaşı Danimarkalı Caroline Wozniacki, bir gün önce Svetlana Kuznetsova ile Avustralya Açık’ın en uzun maçını oynayarak (4 saat 44 dakika süren) enkaza dönen İtalyan Schiavone’yi 3-6, 6-3 ve 6-3’lük setlerle 2-1 yendi. Diğer çeyrek final maçında Çinli Li Na, Alman Petkovic’i 6-2 ve 6-4’lük setlerle 2-0 mağlup etti. Erkeklerde, İsviçreli Roger Federer, vatandaşı Wawrinka’yı 6-1, 6-3, 6-3, Sırp Djokovic de Çek Berdych’i 6-1, 7-6 ve 6-1’lik setlerle 3-0 yenip yarı finale çıktılar.

Yazarın Tüm Yazıları