Amerikan erkeklerinden süslüyüz

Güncelleme Tarihi:

Amerikan erkeklerinden süslüyüz
Oluşturulma Tarihi: Kasım 30, 2009 15:08

Yaklaşık 1,5 yıl önce 14 yıllık grupları Kargo ile yollarını ayırarak Seattle’a yerleşen Koray Candemir ve Serkan Çeliköz, Türkiye’ye yeni bir proje ile döndü.

Haberin Devamı

Maskott adlı yeni bir grup kuran ikili, Elele dergisinin sorularını yanıtladı.

Kargo’dan neden ayrıldınız?
Serkan: Bir rutinin içine girdik ve bu yaratıcılığımızı etkilemeye başladı. Aslında her Kargo elemanı bunun farkındaydı ama ilk biz dile getirdik ve 1,5 sene önce bu kararı aldık.

Ne zamandan beri Maskott vardı kafanızda?
Koray: Kargo’dan ayrılmaya ilk niyetlendiğimizden beri birlikte bir şeyler yapma fikri vardı. Ama Amerika’da grup kuralım gibi bir şey geçmiyordu kafamızdan... Seattle’a şöyle bir nefes alalım, bir kendimize gelelim diye gittik ve planlar farklılaştı. Menajerimiz Simla Vuran orada yaşıyor, onun yanına gittik. Orada aynı evde yaşıyoruz, sürekli müzik yapıyoruz, kafamız boşalmış, üretebiliyoruz... Böyle güzel bir dönem olunca, bunu değerlendirdik ve albüm projesine başladık.

Haberin Devamı

Orada konserler verdiniz...
Koray: Çalışma izni aldık. Sahneyi de özlemiştik, kendimize küçük bir grup topladık ve birkaç konser verdik. Iki tane Seattle, bir Los Angeles, bir de NY’ta. Oradaki Türkler’e güzel bir sürpriz oldu, sağ olsunlar konser mekanını doldurup taşırdılar.

HAYATIMIZI INTERNETTEN YAYINLAYACAĞIZ

Yeni albümünüzü neden farklı bir stratejiyle çıkardınız?
Koray: Seattle’daki bir arkadaşın teknoloji ve medya platformları geliştiren bir şirketi var. Birlikte bir şeyler yapmak istedik, yeni nesil teknolojiyi projemize nasıl ortak ederiz dedik ve ortaya enteresan bir iş çıktı.

Nasıl bir iş bu?
Koray: Artık tüm şarkıları single mantığıyla çıkarıyoruz. Yani şarkıları yaptıkça, tek tek paylaşıyoruz. Elbette şarkıların bu dijital platform üzerinden hafta hafta yayınlanması bittikten sonra albümü hard copy olarak yayınlayacağız; kendi şirketimiz La Vida Entertainment’tan çıkacak. Albüm çıkana dek, bu şarkıları dinlemek için platformumuza üye olmanız gerekiyor. Telefonla ve internetten haftalık üyelik alabiliyorsunuz.

Peki albüm yayınlama süreci ve müziğinizi paylaşmak haricinde neler var bu platformda?
Koray: Kendi hayatımızı kameraya kaydediyoruz, yayınlayacağız orada. Stüdyoda, Seattle’da, evde dışarıda, hatta diş fırçalarken bile görüntülerimiz var! Fotoğraflar da olacak.

Haberin Devamı

O halde adresi de verelim...
www.maskottlive.com

MİRKELAM’LI KARGO’NUN YOLU AÇIK OLSUN

İsme gelecek olursak, neden Maskott ve neden iki tane “t”?
Serkan: Istediğimiz şey hem Amerika’da hem de burada aynı anlama gelebilecek ve rahat söylenen bir isimdi. Herkes sevdi Maskott’u, iyi şans demek üstelik. Iki “t” olmasının sebebi de stratejik. Çok fazla Maskot var, bir ayrımımız olsun dedik.

Artık hayatınız bir Seattle’da, bir burada mı devam edecek? Orada bir albüm projesi hayali var mı?
Serkan: Evet, aynen öyle düşünüyoruz. Albüme gelince... Amerikan müzik endüstrisi zor, çok büyük. Ama neden olmasın? Biraz daha bu yeni sisteme alışalım, elbette deneyeceğiz. En azından Ingilizce sözlü birkaç şarkı deneyeceğiz.

Haberin Devamı

Mirkelam, Kargo ile şarkı söyleyecek artık, bu işe ne diyorsunuz?
Koray: Yeni duyduk sayılır onu. Hayırlı olsun diyoruz, herkesin yolu açık olsun. Sonsuz başarılar diliyoruz.

BİZİM KADINLAR  DAHA BAKIMLI

Burada kızlar size ayılıp bayılıyor, Amerika’da da benzer ilgiyi görüyor musunuz? Bir de Türk kadınlarıyla Amerikan kadınlarını elbette karşılaştırıyorsunuzdur, neler söyleyebilirsiniz?
Serkan: Valla bizimkiler daha bakımlı! Burada manikür pedikürsüz kadın bulamazsınız, onlar pek takmıyorlar bakımı. Belki de şundan; hani burada bir mekana girersiniz herkes size bakar, süzer, orada öyle bir şey yok. Rahatlar, yani pek takmıyorlar ne kadar bakımlı ve süper göründüklerini. Ama ikisi arasında da denge olmalı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!