Amerikan Doları 2017’de nasıl bir seyir izleyecek?

Güncelleme Tarihi:

Amerikan Doları 2017’de nasıl bir seyir izleyecek
Oluşturulma Tarihi: Ocak 10, 2017 18:20

Fed para politikasındaki trend önümüzdeki yıl için, 3 faiz artırımı beklentisi oluşturulmuşsa da tamamen ekonomik görünüme ve Trumponomics etkilerine bağlıdır.

Haberin Devamı

Hatırlanacağı gibi Fed, 2016’ya 4 faiz artırımı beklentisiyle girse de yıl içerisinde ekonomide ilk yarıda görülen zayıf trend, küresel ekonomilerdeki endişeler ve Başkanlık seçimleri gibi faktörler nedeniyle Aralık’a kadar faiz artırımı yapamamıştı. Trump’ın politikaları birçok ekonomik teşvik içerecektir, verilere yapacağı olası 0,2 – 0,3 puanlık etkiler Fed’in sıkı para politikasına geçiş evresini kısaltabilir ve daha sık faiz artırımı görmemizi sağlayabilir. Ancak bu dokunuşların ekonomide marjinal etkisini göremezsek ve verilerin trendinde momentum kaybı görürsek, bu sefer de faiz artırım beklentileri törpülenir. Bu yüzden ABD ekonomik göstergelerinin yılın ilk 6 ayında göstereceği trend çok önemlidir. Petrol fiyatlarındaki yükseliş enflasyonist risklerin yukarı doğru eğilim göstermesini sağlamaktadır.

Trump’ın seçilmesinden sonra ABD tahvil getirilerindeki hareket yukarıya doğru ivme kazanmıştı. Fed’in faiz artırım beklentilerin henüz OIS fiyatlaması üzerinde etkili olmamasından dolayı tahvil getirilerindeki bu yukarı yönlü hareketin 2017 yılında da devam edeceğini öngörüyoruz. Çünkü enflasyonda önümüzdeki aylarda görülmesi beklenen yukarı trend henüz fiyatlanmamıştır. İstihdam piyasasının da iyi durumda olduğunu gösteren bu ekonomik görünüm, tahvil piyasası için olumlu değildir, bu ortamda 10 yıllık getirilerde Bernanke sonrasında görüldüğü gibi %3 seviyelerine doğru hareket olabilir. Bu hareket USD’nin de güçlü olmasını sağlayacaktır. USD halen 14 yılın zirvelerinde, orada da konsolidasyon olması biraz daha olası bir senaryodur; ancak hem Fed hem de ECB’ye ilişkin beklentilerde yaşanabilecek eksen kaymaları USD tahminlerinde risklerin yukarı yönlü olmasına neden olmaktadır. Bu nedenden dolayı DXY tarafında; baz senaryo 100 civarında konsolidasyon ve bu seviye altında yıl kapanışı; marjinal senaryo da 100 – 120 hareketidir.

*** SPK onaylı KapitalFX, gelişmiş teknolojik alt yapısı ve donanımı, Forex piyasaları konusunda profesyonel ve deneyimli kadrosu, güçlü sermaye yapısı ile sektörde üst sıralarda yerini almak üzere yola çıkmış bir aracı kurumdur.

100.000$ Sanal Para ile Dolar’a Yatırım Yapmayı Öğrenin.

Haberin Devamı


Sponsorlu içerik

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!