Amerikalılar Çobanbey'den böyle 'kovuldu

Güncelleme Tarihi:

Amerikalılar Çobanbeyden böyle kovuldu
Oluşturulma Tarihi: Eylül 17, 2016 13:10

.TSK ile ÖSO'nın Çobanbey ve Havar bölgesinden başlayan operasyonlarına katılmak üzere bölgeye gelen ABD askerleri halktan ve muhalif askerlerden gelen yoğun tepki üzerine sınıra çekildi.

Haberin Devamı

ABD Özel Kuvvetleri’ne bağlı 29 asker, El Bab’a yönelik operasyona destek amacıyla Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) desteğindeki ÖSO güçlerinin denetimdeki Suriye’nin Çobanbey (El Rai) kasabasına geldi.

TARTIŞMA YAŞANDI

Bu gelişme üzerine ÖSO’ya mensup muhalif gruplar arasında tartışma yaşandı. Başta Hamza Tugayı olmak üzere ÖSO bünyesindeki bazı gruplar ABD askerlerine karşı çıktı. Yaşanan tartışma sonrası ABD askerlerinin El Bab’a yönelik harekâta katılmaması yönünde ortak karar alındı. Bu kararın ardından ABD birliğinin Çobanbey’den çıktı. 

O anlara ait görüntüler kameralara böyle yansıdı. 

Haberin Devamı

ABD askeri halktan ve muhalif askerlerden gelen yoğun tepki üzerine sınıra çekildi. Videoda bazı gruplar ABD askerlerine karşı slogan atıyor.

İngiliz Telegraph gazetesine göre videoda bir adam  "Hristiyanların ve ABD'lilerin aramızda yeri yoktur" diye bağırıyor. Başka bir kişi "Onlar Suriye'yi işgal etmeye gelen haclı orduları", "Amerika'nın işbirlikçileri köpekler, domuzlar" diyerek ABD askerlerine sesleniyor.

Haberin Devamı

ABD özel kuvveleri askerlerinin geleneksel ABD askeri üniformalarını giymedikleri görülüyor. Ancak askerlerin üzerinde Özel Kuvvetler'in tercih ettiği yuvarlak kasklar ve ABD askerleri bulunuyor.

ABD VE TÜRKİYE İŞBİRLİĞİ KANITLANDI

Video Türkiye'nin IŞİD'e karşı mücadele için başlattığıFırat Kalkanı operasyonunda ABD ile ilk somut işbirliğini ortaya koyması açısından önemli.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!