Amerikalı spiritüel

Bu kez Hindistan’dan değil Amerika’dan gelen bir uzmanla karşı karşıyayız!

Holistik doktor ve kundalini yoga hocası Dr. Mahan Rishi, 1-12 Kasım arasında İstanbul’da olacak. Doğal bitki tedavileri, beslenme ve uzun yaşam uzmanı olan Rishi’nin önerilerine kulak verin, sorularınızı Memorial Hospital’daki konferansa hazırlayın.

Dr. Mahan Rishi, 30 yıldır Doğu ve Batı şifa tekniklerini birleştirerek çalışıyor. Kundalini Yoga hocası olan Dr. Mahan Rishi, aynı zamanda Çin şifa bilimleri ve Ayuvedik öğretilerden yaralanan bir kiropraktör. New York’ta yaşayan 117 yaşındaki Swami Bua ve Green Monk Bhante Dharmawara Mahatera’dan da (110 yaşında) şifa teknikleri öğrenmiş olmakla beraber, Yogi Bhajan’ın da öğrencisidir. Şifalı otlar bilgilerini de içine kattığı, geniş bilgi yelpazesi ile 1-12 Kasım tarihleri arasında İstanbul’da olacak. "Holistik Doktor ve Kundalini Yoga Hocası" olarak her iki alanda sizlerle bilgilerini paylaşacak.

Programı şöyle:

Yoga Şala: 4-5 Kasım

Yoga’nın sekiz kolu üstünde duracak. Pratik yaparken arka planda kalan felsefeyi öne çıkarmak amacında olan bu workshop ile kendi pratiğinizi de daha derinleştirmeniz mümkün.

Özel Ev Beyoğlu: 9 Kasım, 19.00-22.00

Kundalini Yoga & 10 Sistemimiz: Kendi anatomimizi daha iyi anlayarak kendimizi şifalandırabiliriz. Kundalini yoga ile kanı temizler, ciğer kapasitemizi artırır, lenf sistemini temizler, bağışıklık sitemini güçlendiririz. Bu workshop Kundalini Yoga ve Meditasyon içeriyor.

Özel Ev Beyoğlu: 11-12 Kasım, 12.00-15.30

Patanjali’nin Sutraları: Yogayı sistemleştirmiş Patanjali’nin öğretileri üstünde duracağız. Bu workshop’un amacı pratik, anlatım ve meditasyon ile bu bilgilere en derin bir şekilde açılmak. Bilgi için: Dr. Mahan Rishi ile özel seanslar için Esra Banguoğlu’ndan randevu alın. 0535 301 67 67 ya da kundaliniyoga@esrabanguoglu.com’dan da bilgi alabilirsiniz. Ayrıca 10 Kasım Cuma akşamı Memorial Hastanesi / Okmeydanı Konferans Salonu’nda halka açık ücretsiz şifa teknikleri toplantısı yapılacak.

UZUN VE SAĞLIKLI YAŞAMIN YOLU

Dr. Mahan Rishi, Esra Banguoğlu aracılığıyla Çekirge’nin konuğu oldu...

Yogayla yolculuğunuz ne zaman ve nasıl başladı?

- 1973 yılında liseden mezun olunca Kuzey Amerika’da geniş ölçülü bir tura başladım. 9 bin mil yol katederek Alaska’ya, Kanada ve Yukon’u geçerek ulaştım. Sonra Güney Kaliforniya ve Mexico’ya gittim. Bu yolculuğu macera ve kişisel özgürlüğü hissetmek için yaptım. 18 yaşında rüzgar kadar özgür olduğumu hissediyordum. Bu yolculuk sırasında kulağıma şöyle bir şey çarptı: "Dünyayı bin kere katedersin ve hálá kendini tanımazsın, oysa bir rahip odasına girer, kapıyı kapatır ve tüm evreni görür." Bu cümle beni çok etkiledi. Bir yandan yolculuğuma devam ederken bir yandan çeşitli ruhsal öğretiler hakkında bilgi almaya başladım. Eve dönüş yolculuğumda bazı Bahai öğrencileriyle tanıştım ve onlar bana yolculuğumu içe döndürmemi tavsiye ettiler. Böylece çok yoğun bir şekilde yoga, meditasyon, iç gözlem ve ruhsal araştırmalarıma değişik hocalardan eğitim alarak başladım.

Yoga sizi değiştirdi mi? Eğer cevabınız "evet"se, hangi açıdan değiştirdi?

- Yoga bütün canlılarla olan ilişkilerimde çok yoğun bir şekilde içsel ve dışsal bütünlük farkındalığımı geliştirdi. Yoga sayesinde yaşamın kutsallığını, canlılara olan sevgimi daha derin bir bağ ile hissetmeye başladım. Yoga kişisel ve evrensel barış isteğimde yoğunlaşmamı sağlayan önemli bir adımdır.

Dünyanın en ünlü Kundalini yoga hocası ile çalışma fırsatınız oldu. Hocanızın üzerinizdeki etkisi ne oldu?

- Yogi Bhajan’ın hayatımdaki varlığı benim kişisel gelişimim, yüksek benliğim ve saklı kalmış potansiyelimin açığa çıkmasını sağladı. Hocamın tartışmasız çok kuvvetli eğitimi, benim insan olarak ruhsal hikmet ve doğayı ve ilahiyatı anlamama yardımcı oldu.

Yoganın fiziksel kazançları nelerdir?

- Kundalini yoganın zaman içinde getirileri sağlıklı bir beden, dayanıklılık gücü, canlı bir varoluş ve giderek gelişen bir iç huzurdur. Yoga aynı zamanda bizim akciğer kapasitemizi geliştirir, bu da sistemimize daha fazla oksijen gelmesini sağlar. Yoga duruşları ve nefes çalışmaları, lenf ve dolaşım sistemlerini temizler.

Meditasyonun kanıtlanmış etkileri nelerdir?

- Meditasyon ile zihnin doğasını anlarız. Zihin-beden birliği yüzünden, düşüncelerimiz bizim duygularımızı etkiler. Her düşünce bedende binlerce fizyolojik reaksiyona sebebiyet verir. Meditasyon yapanlarda kortizol seviyeleri çok daha düşük çıkmaktadır. Kendi kliniğimizde meditasyonun yüksek tansiyon, uykusuzluk ve depresyon gibi rahatsızlıkları etkilediğini görüyoruz.
Yazarın Tüm Yazıları