Amerikalı milyarderlerin tercihi Mitt Romney

Güncelleme Tarihi:

Amerikalı milyarderlerin tercihi Mitt Romney
Oluşturulma Tarihi: Aralık 07, 2011 00:00

Çoğu dünyanın da en zengin insanları arasında bulunan Amerikalı milyarderlerin tercih ettiği Başkan adayı, Mitt Romney oldu.

Haberin Devamı

Cumhuriyetçilerin aday adayları arasında bulunan Romney, milyarderlerin tercih ettiği isimler arasında birinci sıraya yükselerek Başkan Barack Obama’yı geçti.
Bilgisayarları değiştirdi
Forbes dergisinde yayınlanan habere göre ülkenin en zenginleri arasından 42 kişi, Romney’in kampanyasına destek verdi. Obama’yı destekleyenlerin sayısının 30’un üzerinde olduğu düşünülüyor, ancak bu sayının, Romney’i destekleyenlere erişmediği de belirtiliyor. 412 kişilik milyarder listesinde Rick Perry’ye 20, Jon Huntsman’ı 12 kişiden destek var.
Bu arada Mitt Romney’nin kayıtları gizli tutabilmek için 2007 yılında Massachusetts Valiliği döneminin sonunda devlet fonlarından 100 bin dolar harcayarak bütün bilgisayarları değiştirdiği ortaya çıktı. Romney, birkaç ay sonra 2008 seçimlerinde Cumhuriyetçi Parti’nin adayı olmak için çalışmıştı. 2012’de Obama’yla ile yarışa aday olan olan Romney’nin bilgisayar temizliği kuşku yaratıyor.
ABD’de partilerin aday belirleme süreci Ocak ayı başında resmen başlayacak.  Demokrat Parti’den yine Obama’nın aday olması beklenirken Cumhuriyetçi Parti’de şans tanınan adaylardan biri Mitt Romney. Ancak muhafazakar Hıristiyanlar, Mitt Romney’nin mensubu olduğu Mormon Tarikatı’nı aynı dinden saymıyor, bu nedenle oy kaybedeceği yorumları yapılıyor. Cumhuriyetçi Parti’den son günlerde öne çıkan aday ise Newt Gingrich.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!