Amerikalı gelinden imaj uyarısı

Güncelleme Tarihi:

Amerikalı gelinden imaj uyarısı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 16, 2006 00:00

Büyük ilgi gören "Türkçe Sevmek" kitabının yazarı, "Amerikalı gelin" Jennifer Eaton Gökmen, yurtdışında Türkiye’nin olumsuz yanlarının gösterildiğini, Türkiye’nin insan haklarından bahsedilirken, gündelik hayatından bahsedilmediğini belirtti.

Bir Türkle evli olan ve 12 yıldır Türkiye’de yaşayan Western Michigan Üniversitesi Yaratıcı Yazarlık Bölümü mezunu Jennifer Eaton Gökmen, "Yurtdışında Türkiye’nin olumsuz bir imajı var. Basında hep Türkiye’nin olumsuz yanları gösteriliyor" dedi. "Türkiye’nin kadınlar için tehlikeli olduğu" imajının dünyada yaygın olduğunu vurgulayan Gökmen, "Türk kadınları ABD’deki kadınlardan önce seçme ve seçilme hakkına kavuştu" diyerek, ülkesini şu sözlerle topa tuttu: "Ayrıca, Türkiye’deki kadınlar Amerika’daki kadınlardan daha çok yöneticilik yapıyor. Ama, Türkiye’nin imajı böyle değil maalesef. Türkiye’nin siyaseti, ekonomisi ve insan hakları üzerine kitaplar yazılıyor, gündelik hayatı üzerine yazılmıyor."

Gökmen, kendisi gibi bir Türkle evli olan Amerikalı Anastasia Ashman’la birlikte kaleme aldığı, 7 ülkeden 32 yabancı kadının Türkiye’deki evlilik, arkadaşlık, komşuluk ilişkileri ve Türk kültürü üzerine tecrübelerini konu alan "Türkçe Sevmek" adlı kitabı, Türkiye hakkındaki olumsuz önyargıları yıkmak için yazdıklarını söyledi. Doğan Kitapçılık tarafından yayınlanan kitabın ABD Michigan Üniversitesi’nde "Modern Türkiye" derslerinde okutulmaya başladığını, akademik dergiler ve kültür festivallerine konu olduğunu belirten Gökmen, çok yakında ABD ve Kanada’da da piyasaya sunulacağını kaydetti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!