Amerika’da baklava krallığı kurdu

Güncelleme Tarihi:

Amerika’da baklava krallığı kurdu
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 31, 2009 00:00

ABD’nin sahil güzelliğiyle ünlü San Diego kentinde damak tadına düşkün birine “Baklavanın kralı kim” diye sorsanız, Cevdet Uğur’un adresini verecektir. İstanbul, Ayazpaşalı Uğur’un yeni açtığı baklava fabrikasının adı “Baklava King” (Baklava Kralı).

HYATT, Hilton, Sheraton gibi otellerde 17 yıl yiyecek-içecek müdürlüğü yaptıktan sonra 2002’de kendi şirketini kuran Cevdet Uğur (45), “Amerikalıların dondurma, peynirli kek ve elmalı pastaya düşkünlüğü malum. Baklava bunlardan çok daha asil bir tatlı. Bu ülkede şimdiye kadar tutmamış olması yanlış yapılmasından ileri geliyor. Biz Amerikalının lezzet profiline uygun üretim yaparak baklavayı kısa zamanda aranılır tatlı sınıfına çıkardık. Yalnızca bu bölgede Living Room, Java Jones, Khyber Pass, French Gourmet gibi 30 butik kahvehane ve lüks otellere satış yapıyoruz. Bu ülkede en lezzetli baklavayı biz üretiyoruz” diyor. Uğur şöyle devam ediyor:

‘Antep efsanesini yıktık’

“Saygısızlık olmasın ama Antep baklavalarının efsanesini yıktık. Bizimkiler, asgari Güllüoğlu, Seyidoğlu ayarında. Baklavalarımız en iyi kalite tereyağdan. Kesinlikle mısır şurubu gibi endüstriyel tatlandırıcı kullanmıyor, yerine şurubu filtreden geçmiş su, saf şeker ve taze limon suyu ile imalathanemizde kendimiz hazırlayıp en yüksek kalite Amerikan fıstıklarını kullanıyoruz. Standardımız hep aynı, hiç bozulmuyor. Yufkaları makineyle yapıyoruz. Taze, hafif ve kişiye özel içerikli yaptığımız için çok seviliyor baklavalarımız. Müşterilerimiz baklava kalorilerini egzersizle harcadıklarını söylüyor. İşlerimiz giderek büyüyor. ABD’nin 50 eyaletine uçakla özel ambalaj içinde 3 günde müşterinin eline geçecek şekilde yolluyoruz.”

Siyah kuşaklı kareteci

Cevdet Uğur’un ayrıca önemli spor kariyeri var. “Baklava kralı” Uğur, New Jersey’de üniversiteye giderken 1991’de girdiği ABD Karate Şampiyonası’nda Orta Atlantik Şampiyonu oldu. Siyah kuşak sahibi Uğur, bu başarıyı kazanan ilk yabancı sporcu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!