Ameliyatsız estetik cerrahi teknikleriyle yapılabilecekler

Güncelleme Tarihi:

Ameliyatsız estetik cerrahi teknikleriyle yapılabilecekler
Oluşturulma Tarihi: Ocak 04, 2017 10:24

Gerçekten ihtiyaç duymuyorsa hiç kimse estetik ameliyat olmak istemez. Hepimiz ameliyat olmadan estetik kusurlarımızdan kurtulmanın bir yolu olup olmadığını araştırırız. Ameliyatsız estetik fikri herkes için en cazip seçenek gibi geliyor. Peki, gerçekten öyle mi?

Haberin Devamı

Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Güncel Öztürk, “Ameliyatsız teknikler, estetik cerrahide hastaların sorunlarına hızlı çözüm sunan, belli bir ömrü olan uygulamalardır. Daha uzun ömürlü ve geri dönüşümsüz çözüm için cerrahi tekniklerin uygulanması gerekir. Son yıllarda gelişen minimal invaziv ve ameliyatsız teknikler ile çeşitli çözüm yöntemleri sunmaktadır. Seçim yapmadan önce cerrahi ve cerrahi olmayan tekniklerin sunduğu imkanlar ve sonuçlarının doğru bilinmesi gerekir.”

Ameliyatsız estetik cerrahi teknikleriyle yapılabilecekler

AMELİYATSIZ TEKNİKLERLE YÜZ BÖLGESİNDE YAPILABİLECEKLER?

“Yüz bölgesi botokstan dermal dolgu maddelerine, kimyasal peeling'lerden lazerlere ve mikro iğnelere kadar çok sayıda cerrahi olmayan seçenek alanına sahiptir. Doğru problemler tedavi edildiğinde ameliyatsız tedaviler yüzde oldukça etkili sonuçlar sağlayabilir. Alın, kaşların arasındaki ve gözlerin kenarlarındaki geçici kırışıklıklar botoks ile geçici olarak giderilebilir. Dermal dolgu maddeleri dudaklar ile yanakları dolgunlaştırabilir ve ağız çevresindeki kırışıklıkları en aza indirebilir. Bununla birlikte, çenedeki bazı şekil bozukluklarını azaltmak, sarkık kaşları veya göz kapaklarını kaldırmak istiyorsanız, yine cerrahi olmayan tedavilerden faydalanabilirsiniz. Estetik sorunları ilerlemiş olan hastalar, alınan sonuçların daha etkili olması için cerrahi ve cerrahi olmayan işlemlerin bir karışımından geçebilir. Henüz ameliyata hazır olmayan genç hastalarda, ameliyatsız seçenekler çok daha uygun olabilir.”

Haberin Devamı

Ameliyatsız estetik cerrahi teknikleriyle yapılabilecekler

GÖĞÜS ESTETİĞİNDE AMELİYATSIZ TEKNİKLER KULLANILABİLİR Mİ?

“Göğüs büyütme işlemi için dolgu teknikleri kullanılabiliyor. Varolan meme dokusuna göre hasta açısından oldukça etkili sonuçlar alınabiliyor. Ancak meme küçültme ya da meme dikleştirme operasyonları için cerrahi tekniklerin kullanılması gerekir. Dolgu enjeksiyonları ile yapılan meme büyütme işleminin etkisini devam ettirebilmesi için yılda bir ya da iki kez tekrarlanması gerekebilir. Ameliyatsız tekniklerin en önemli avantajı sonuçların hemen görülebilir olmasıdır. Enjeksiyondan hemen sonra göğüsler daha dolgun hale gelebilir.”

Haberin Devamı

Ameliyatsız estetik cerrahi teknikleriyle yapılabilecekler

VÜCUT ŞEKİLLENDİRMEDE KULLANILAN AMELİYATSIZ TEKNİKLER NELERDİR?

“Vücut şekillendirmede karın, kalça ve uyluk tedavisinde ameliyatsız tekniklerle oldukça başarılı sonuçlar elde edilebilmektedir. Bu tedavilerin iki ana hedefe sahiptir. Bunlar yağ tabakalarını azaltmak ve cildi sıkılaştırmaktır. Lazer terapi, ultrason ve kriyolipoliz (yağ dondurma), yağ tabakasının kalınlığını azaltmak için kullanılan tekniklerdir. CoolSculpting mevcut yağı dondurma tedavisidir ve hastalar tarafından çok daha fazla talep edilmektedir.”

Ameliyatsız estetik cerrahi teknikleriyle yapılabilecekler
Estetik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Güncel Öztürk

Haberin Devamı

“Ameliyatsız teknikler erken tedavi yani fazla ilerlememiş olan estetik sorunların tedavisinde ve önlenmesinde kullanılır. İyileşme sürecine gerek olmaması, yara izi oluşturmaması ve narkoz kullanılmaması ameliyatsız tekniklerin sunduğu avantajlar arasındadır. Ayrıca burun küçültme hariç burundaki şekil bozuklarının birçoğu da tedavi edilebilir. Sizin için hangi tekniğin daha uygun olduğunu öğrenmek ve daha ayrıntılı bilgi almak için alanında uzman bir estetik cerraha başvurmanız gerekir.”

arpanetmedya.com'a katkılarından dolayı teşekkürler.

BAKMADAN GEÇME!