Ameliyat olmazsa kör olacak

Güncelleme Tarihi:

Ameliyat olmazsa kör olacak
Oluşturulma Tarihi: Aralık 29, 2009 11:35

16 yaşındaki Rabia Çelik, doğuştan gözünde bulunan ben yüzünden kör olma tehlikesi ile karşıya karşıya bulunuyor.

VAN’nın Muradiye İlçesi’nde bir gözü kahverengi, diğer gözü yeşil olan 10 nüfuslu Çelik ailesinin 8 çocuğundan ikincisi olan Rabia’nın sağ gözünde bir benle doğduğunu belirten amca Latif Çelik, bu benin gittikçe de büyüdüğünü söyledi. Okulda başarılı bir öğrenci olan Rabia'nın gözündeki rahatsızlığı, ailesinin maddi imkansızlık nedeniyle tedavi ettiremediğini kaydeden amca Çelik, bu nedenle kızı okuldan almak zorunda kaldıklarını anlattı. Amca Latif Çelik, İlçe Kaymakamı Metin Esen’in, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'ndan yaptığı 400 TL destekle Rabia’yı Ankara Gazi Üniversitesi Göz Hastanesi’ne götürdüğünü, burada Rabia'yı muayene eden doktorların, ameliyat olması gerektiğini aksi taktirde kör olabileceğini söylediklerini anlattı. Rabia'nın yeşil kartı bulunduğunu, ancak ameliyat sırasında yapılacak yol, konaklama ve benzeri masrafların 7- 8 bin TL civarında tutacağını belirten amca Latif Çelik, bu masrafı karşılayacak güçleri olmadığı için Rabia’yı tekrar ilçeye getirmek zorunda kaldığını söyledi.

BABA SARA HASTASI

Çaresiz kalan anne Medine Çelik de, kızının ameliyatı için yardımseverlerin el uzatmasını isteyerek, “Eşim sara hastası olmasına rağmen inşaatlarda çalışmak için evden ayrıldı. Bu kızım da gözündeki rahatsızlık nedeniyle okulundan ayrıldı. Bir oğlum da Alpaslan Anadolu Öğretmen Lisesini kazandı. Duyarlı insanlarımız ve yetkililerden yardım bekliyoruz” dedi.

Kör olmak istemediğini belirten Rabia Çelik ise, gözündeki benin doğuştan olduğunu kaydederek şunları söyledi:
“Annem- babam gözümdeki ben rahatsız etmez düşüncesiyle şimdiye kadar doktora göstermemişler. Gözümdeki ben, bugüne kadar beni de hiç rahatsız etmedi. Ancak son 45 gündür her tarafı bulanık görmeye başladım. Başımda da ağrılar meydana geldi. Gözlerime kan dolmaya başladı. Doktorlar, en kısa zamanda ameliyat olamazsam gözümün kör olacağını söyledi. Gözümün kör olmasını istemiyorum. Maddi imkansızlıklardan ve gözümdeki sorun yüzünden okuyamadım. Halk Eğitim Merkezi'nde halı kursunda çalışmaya başladım. Gözümün ameliyatı için, yetkililerden ve hayırseverlerden yardım bekliyorum” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!