Ameliyat olmazlarsa gözleri kapanacak

Güncelleme Tarihi:

Ameliyat olmazlarsa gözleri kapanacak
Oluşturulma Tarihi: Şubat 16, 2012 00:00

Kırıkkale Hokka ailesinin dramını konuşuyor. Böbrek rahatsızlığı yüzünden çalışamayan baba İsmail Hokka’nın dört çocuğundan üçü ameliyat edilmezse kör olacak.

Haberin Devamı

KIRIKKALE’DE tek katlı evde yaşayan Hokka ailesinin dört çocuğundan üçünün gözlerindeki rahatsızlık nedeniyle ameliyat olması gerekiyor.
Ailesinin geçimini amelelik yaparak sağlayan İsmail Hokka(48) ise çocuklarının hastalığını maddi imkansızlıklar yüzünden tedavi ettirememenin yanı sıra bel fıtığı başlangıcı ve böbreklerinde rahatsızlıklardan ötürü zor günler geçiriyor.

Hastalığı nedeniyle artık ailesini geçindiremediğini söyleyen baba İsmail Hokka sıkıntıların şöyle anlattı:

“Son bir yıl içersinde doktorlar tarafından bel fıtığı başlangıcı görüldü. Aynı zamanda böbreklerimdeki rahatsızlık beni oturmaya mahkum etti. Ailem ve çocuklarımın hepsinde rahatsızlık var. Sosyal güvence olarak yeşil kartımız var ama oda yetersiz kalıyor. Doktorlar artı para istiyorlar” 44 yaşındaki kalp hastası Anne Elmas Hokka bir çok sağlık sorunu yaşadığını ifade ederek “Ben hastalıklarımı unutarak çocuklarımın derdine düştüm. Çalışan yok, su borcum var. Maddi durumumuz yok. Dört yaşındaki kızımda da göz kayması var. Maddi olarak sıkıntı içindeyiz. Üniversiteye giden çocuğumun harç parasını yatıramıyoruz. Yol parası yok, yatacak yeri yok” dedi.

Haberin Devamı

Okumak istiyorum

Niğde Üniversitesini ikincilikle bitiren ve İstanbul Marmara Üniversitesi Bankacılık ve Sigortacılık bölümünde okuyan 22 yaşındaki Cengiz Hokka sağ gözünün görmediğini belirterek “Uzun süreden beri rahatsız olduğum sağ gözüm için gittiğim hastanelerde yaşımın geçtiği için tedavimin mümkün olmadığını söylediler. Daha sonra ise şaşılık ameliyatı oldum. Gözüm tekrar kaydı. Sağ gözümde göz tembelliği var. Yeşil kart ile muayene ediyorlarmış ama tedavi masrafları için de para istiyorlar. Okulda ailemin gelir durumu olmadığından zor durumda kalıyor ve kendi çabalarımla idare etmeye çalışıyorum. Her şeye rağmen okumak istiyorum” dedi.

Hayırseverlere çağrı

KIRIKKALE Endüstri Meslek Lisesi 9.sınıfta okurken gözlerindeki rahatsızlık nedeniyle okulu bırakmak zorunda kalan 16 yaşındaki Mustafa Hokka üzüntüsünü şöyle dile getirdi:

“Bir tarafta maddi durum, babam rahatsız olduğu için çalışamıyordu. O yüzden okulu bırakmak durumunda kaldım. Benim göz rahatsızlığım Keretekonus diye bir hastalık. Eğer tedavi olmazsam doktorlar gözlerimin görmeyeceğini söyledi. Sağ gözüm yüzde 50 görmüyor, sol gözüme de sıçrayacak. Onun için de ameliyat olmam gerekiyor”

Haberin Devamı

Hayırseverlere seslenen anne Elmas Hokka, “Çocuklarımın gözleri her geçen gün kapanıyor ve maddi durumumuz yok. Hayırseverlerin yardım elini uzatarak bize yardımcı olmalarını bekliyoruz” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!