Amedspor-Fenerbahçe maçı izlenimleri

Güncelleme Tarihi:

Amedspor-Fenerbahçe maçı izlenimleri
Oluşturulma Tarihi: Şubat 10, 2016 13:29

Günlerdir Amed’in maça çıkıp çıkmayacağı, Fenerbahçe’nin şehre nasıl geleceği sorularıyla gündemden düşmeyen maçta sarı lacivertliler Diyarbakır halkının kendilerine gösterdiği ilgiden çok mutlu olurken mücadele sonunda da iki ekip formalarını değiştirdi.

Haberin Devamı

Günlerdir Türkiye’nin gündeminde bu maç vardı.
- Amed Sportif maça çıkacak mı?
- F.Bahçe nasıl karşılanacak?

F.Bahçe çiçeklerle karşılandı, çiçeklerle uğurlandı. Diyarbakır’a bir gün önce gittik. Otelimiz Sur’da yaşanan olayların hemen arkasındaydı. Polis bölgeyi bariyerlerle kapatmıştı. Ama çevrede ne bir polis ne de bir vatandaş vardı. Her taraf sessiz ve bomboştu. Hayat olağan akışında ilerliyordu. Diyarbakır en hareketli saatlerini F.Bahçe uçağının havaalanına inmesiyle yaşadı. Bir grup F.Bahçeli taraftar da oradaydı. Ancak polis onları sarı lacivertli futbolculara yaklaştırmadı. Amedsporluların çiçeklerle karşılaması tüm sarı lacivertli kafileyi mutlu etti. Ardından büyük bir konvoy eşliğinde yola çıktık. Her köşe başında bir grup polis ellerinde uzun namlulu silahlarla yüksek güvenlik önlemleri almıştı. 

Amedspor-Fenerbahçe maçı izlenimleri

AMEDSPOR KAPTANI ŞEHMUS FENERBAHÇE SOYUNMA ODASINDA!
DİSKİ Stadı konum olarak güvenlik önlemlerine uygun. Çevresi boş arazi ve bu polisin de işini kolaylaştırıyor. Maçtan önce Amed kaptanı Şeyhmus, F.Bahçe soyunma odasına giderek Mehmet Topuz’a yapacakları protesto hakkında bilgi verdi ve rakiplerinden top dolaştırmasını istedi. Bu durumu kabul eden Topuz yine de yönetime durumu bildirip izin almaları gerektiğini belirtti. Eylemin sportif içerik taşıması dolayısıyla bu duruma izin verdi.

Haberin Devamı

Mehmet Topuz durumu Amedsporlulara iletti ve maç bu dostluk duyguları ile başladı.

Dışarıda yüzlerce Amed taraftarı stat çevresinde toplandılar. Amed ilk golü attığında sevinç çığlıkları statta da yankılanırken “Buraya gelmeyen Urfalı olsun” diyerek çevredeki Diyarbakırlıları da kendilerine katılmaya çağırdılar. Bu sırada polis ile aralarında yaşanan gerginlikler tomaların müdahalesi ile son buldu. Sıkılan biber gazlarının kokusu stadyumdaki herkesi rahatsız etti. Bu arada maçın başında stadın üstünden 3 kez jet geçince Pereira ve yardımcısı şaşkınlıkla havaya baktı. 

Haberin Devamı

Amedspor-Fenerbahçe maçı izlenimleri
TRİBÜNDE ONLARCA SİVİL POLİS
Fenerbahçeli yöneticiler de kendilerine gösterilen misafirperverlikten son derece mutluydu. Devre arasında onların yanına gittim. Metin Doğan, Şekip Mosturoğlu mutluluklarını dile getirirken söze Mahmut Uslu girdi: “Buraya gelirken otobüsümüz polis eskortunun çok gerisinde kaldı. Yolda bizi gören halk el salladı, inanılmaz sevgi gösterdi. Bu sevgiyi mutlaka yazmalısınız.” 

Amedspor-Fenerbahçe maçı izlenimleri
Bu arada herkesin merak ettiği bir konuyu da maçın gözlemcilerine giderek sordum. Tribünde yaklaşık 300 kişi vardı. Acaba taraftarlar mı girmişti içeriye? Maçın gözlemcisi bu durumu şöyle izah etti: “Onların büyük bölümü sivil polis. Çok fazla polisin içeride olmasının kötü bir görüntü olacağını düşündük. Bu nedenle yaklaşık 150 sivil polisi tribünde oturttuk. İki takıma da 25’er protokol bileti verdik. Bir de şehrin protokolüyle sayı 300’ü buldu.” 

Haberin Devamı

Karşılaşma sonunda da dostluk ve kardeşlik görüntüleri hakimdi. Amedliler, F.Bahçelilerden forma istediler ve fotoğraf çektirdi. Polis konvoyu ile havaalanına giden sarı lacivertliler bu kez polisin şaşırtması ile farklı bir güzergah tercih etti ve yine yaklaşık 50 taraftarının havaalalanındaki sevgi gösterileri ile İstanbul’a uçtular.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!