Ambulans rallisi

Güncelleme Tarihi:

Ambulans rallisi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 25, 2017 16:17

Sağlık Meslek Yüksekokulu öğrencileri, ‘Üniversiteler Arası Ambulans Rallisi’nin 4 etaptan oluşan parkurunda, hastalara en doğru ve en hızlı müdahaleyi yapabilmek için yarıştı.

Haberin Devamı

Ankara Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu ve Paramedik Derneği iş birliğiyle, Ankara Üniversitesi Keçiören Yerleşkesi'nde düzenlenen ‘Üniversiteler Arası Ambulans Rallisi’nde (Ankaralli) 8 farklı üniversiteden 12 ekip kıyasıya mücadele etti.
Ankara Üniversitesi İlk ve Acil Yardım Programı Koordinatörü, Öğretim Görevlisi Osman Furkan Ergün, öğrencilerin iş hayatına atılmadan hemen önce sahanın bir anlamda provasını gerçekleştirdiklerini söyledi. Yarışın medikal acil, çevresel acil, travma ve taşıma etaplarından oluştuğunu belirten Ergün, öğrencilerin, yaptıkları uygulamalarla ‘yüksekten düşen ya da kalp krizi geçiren bir kişiye nasıl müdahale etmeleri gerektiğini’ öğrendiğini ifade etti.

4 ETAP

Ekipler, medikal etapta senaryo gereği bilinci kapalı olan hastalara hastane öncesi acil müdahalede bulunurken, travma etabında yüksekten düşmüş ya da trafik kazası geçirmiş hastalara müdahale etti. Çevresel etapta, hayvan ısırıkları ve arı sokmalarına karşı ilk müdahaleyi yapan paramedik adayları, taşıma etabında ise hastayı doğru tekniklerle hastaneye ulaştırmak için yarıştı. Yarışmada birinciliği Şişli Meslek Yüksekokulu ekibi, ikinciliği Ankara Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu ekibi, üçüncülüğü ise Hacettepe Üniversitesi ekibi kazandı.

BAKMADAN GEÇME!