Tartışma yaratan görüntülerle ilgili açıklama

Güncelleme Tarihi:

Tartışma yaratan görüntülerle ilgili açıklama
Oluşturulma Tarihi: Haziran 03, 2017 13:55

Hastaları taşıyan bir araç Muğla’nın Fethiye ve Dalaman ilçelerini birbirine bağlayan 950 metrelik Göcek Tüneli’nden ücret talep edilmesi üzerine dağ yolundan gitmesi sosyal medyada tartışma yaratırken, tünelin işletmesinden yapılan açıklamada, söz konusu aracın bir ambulans değil çift kabin gri renkli 48 EB 627 plakalı pikap türü kamyonet cinsi bir araç olduğu belirtildi.

Haberin Devamı

Tinsa İnşaat ve Sanayi Limited Şirketi tarafından 25 yıllığına yap-işlet-devret modeliyle 13 milyon dolar harcanarak yapılan Göcek Tüneli, 2006 yılında dönemin başbakanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından hizmete açıldı. 13 hükümet ve 8 başbakan eskiten, 17 yılda tamamlanabilen, Muğla ile Antalya’yı birbirine bağlayan, 12 metre genişliğinde ve 7.40 metre yüksekliğindeki 950 metrelik tünel, kamuoyunda sık sık Türkiye’nin tek paralı tüneli olma özelliğiyle gündeme geldi.

9 yıldan bu yana özel sektör tarafından işletilen gidiş-geliş olarak kullanılan tünelde, trafiğin daha da rahatlaması için yanına çevreyoluyla birlikte ikizinin yapılması amacıyla 9 Temmuz 2013’te düğmeye basıldı. Bu projenin yapımını ise Karayolları 13’üncü Bölge Müdürlüğü üstlendi. 868 metre tüp uzunluğuna sahip, toplamda 964 metre uzunluğundaki bu tünel de tamamlandı, ancak hala hizmete girmedi.

Haberin Devamı

Tartışma yaratan görüntülerle ilgili açıklama

 

Fethiye’den Göcek yönüne giden sağlık çalışanlarının bulunduğu iddia edilen aracı durduran görevliler 7 lira geçiş ücreti istedi. Araçta bulunanların cep telefonuyla kaydettiği görüntülerde, görevlilerin hasta nakil için kullanıldığı iddia edilen aracı  geri çevirdiği görüldü. Görüntüler sosyal medyadan yayınlanınca Göcek Tüneli'nin işletmecisinden konuyla ilgili açıklama geldi.

ŞİRKET: AMBULANSLAR BEKLEMEDEN GEÇİYOR

Göcek Tüneli'nin işletmecisi şirket, İl Sağlık Müdürlüğü ve bölgedeki özel sağlık kuruluşları ile anlaşma yapıldığını, tünelden ambulansların ücret ödemeden geçtiğini açıkladı. Tünelin 2006 yılından bu yana işletmecisi olan Göcek Tüneli İnşaat ve Taahhüt A.Ş.'nin açıklamasında şöyle denildi:

"Ambulans araçlarının geçişleri sırasında hiçbir bekleme ve sorgulama yapılmaksızın acil geçiş gişesinden araçların geçişine izin verilmektedir. Haberdeki verilen videoda bulunan araç ambulans aracı olmayıp  kamera kayıtlarından aracın çift kabin gri renkli 48 EB 627 plakalı pikap türü kamyonet cinsi bir araç olduğu tespit edilmiştir. Firmamız tarafından ambulans araçlarının geçişi ile ilgili İl Sağlık Müdürlüğü ve bölgede bulunan özel sağlık kuruluşları ile anlaşmalar yapılmıştır."

Haberin Devamı

Bu arada ücret ödemeden geçişine izin verilmediği için dağ yolundan geçmek durumunda kalan aracın, içinde 2 hastanın bulunduğu çift kabinli sağlık görevlilerinin aracı olduğu belirtildi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!