Ambulans 8 saatte geldi

HER fırsatta sağlık alanında yapılan önemli hamleleri kafamıza vura vura hatırlatan hükümet yetkililerine duyurulur. Daha bir ay önce yaşandı bu olay..

Topograf arkadaşımla Ankara’nın Akyurt ilçesine bağlı Büğdüz Köyü’nde çalışma yaparken arkadaşımın beline aniden kramp girdi ve yere yığıldı. Bulunduğumuz yer merkezi yerleşim bölgelerine uzak olduğu için en yakındaki Akyurt Devlet Hastanesi’ne götürdüm. Hastane küçük çaplı ve yetersiz bir ilçe hastanesi olduğu için acil doktoru ön müdahale ettikten sonra acilen ambulans ile Numune Hastanesi’ne nakledilmesi gerektiğini söyledi ve bu nakil işlemininde sağlıklı bir şekilde gerçekleşmesi için 112 Acil hattını arayarak hastanın durumunu bildirdi. Durumu önemsemeyen acil hattı ambulansın 3 saatte ancak gelebileceğini doktor hanıma iletti. Ambulans sizce kaç saatte gelmiştir? Tam 8 saat! Biz bu süreçte iki defa Sağlık Bakanlığı’nı ve defalarca 112 Acil hattını arayıp durumu bildirdik, izah ettik. Oyalamalar ve mazeretlerle geçen bu sürecin sonunda Türkiye’nin başkentinde bile düşenin dostunun birkez daha olmadığını öğrenmiş oldum. Bir düşünün durumu bizim hastamızdan daha ağır olan, kalp krizi geçirmiş bir hastada nakledilmek için saatlerce ambulans bekledi aynı hastanede... Bu vicdansızlık ve bu vurdumduymazlık yüzünden bile sayısız insanın hayatını kaybettiğini düşünüyorum. Haberleri izlerken sık sık görüyoruz ambulans geç geldiği için kurtarmakta gecikilen hastaları, kaza zedeleri...
2011 yılına gelmişiz, Türkiyemizin başkentinde şu yaşadığımız probleme bir bakın sevgili dostlar.
Osman ERCAN-ELVANKENT

‘HES’lere Karşı Ortak Mücadele’


DİVRİĞİ Kültür Derneği, Ankara Barosu ve Çevre Mühendisleri Odası’nın düzenledikleri;
Doğu Karadeniz Bölgesi’ndeki vadiler üzerinde yapılması planlanan HES projelerine karşı mücadele veren Derelerin Kardeşliği Platformu’na destek amacıyla, bugün 14.30’da Ankara Barosu Eğitim Merkezi’nde yapılacak Moderatör Av. Özlem Kocaoğlu’nun yapacağı panele Murat Taşdemir, Ömer Şan, Av. Hasan Cem Yılmaz konuşmacı olarak katılacakar. (Ihlamur Sk. No:1 Kızılay)
Aynı gün 18.00’de Derelerin Kardeşliği Platformu Ankara yürütmesi tarafından düzenlenen ‘HES’lere karşı’ düzenlenen başka bir toplantı, Ihlamur Sokakta’ki Elektrik Mühendisleri Odası (EMO) Genel Merkezi toplantı salonunda yapılacak.

KISA... KISA...

KANGURU Sanat ve Edebiyat Akademisi’nin (Konur Sokak) Ahmet Say’ın yeni yapıtı ‘Ağaçlar Çiçekteydi’ kitabı üzerine bugün 15.00’deki söyleşinin konuşmacıları; Mehmet Aydın, Ahmet Özer, Münevver Oğan, Atilla Sarp ve Ahmet Say.

ANKARA Aydınlığı Girişimi’nin ‘Cumartesi Konuşmaları’nın konuğu bugünkü konuğu Tıp Kurumu Genel Sekreteri Dr. Ali Rıza Üçer ‘Küreselleşme ve Sağlık’ konusunda konuşacak. Adres Necatibey Caddesi, Başkent Apt, saat 14.00.
Yazarın Tüm Yazıları