Ambiente Fuarı'na 126 Türk şirketi katıldı

Güncelleme Tarihi:

Ambiente Fuarına 126 Türk şirketi katıldı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 16, 2016 15:41

Dünyanın en önemli fuarlarından Ambiente, 96 ülkeden 3 bin 483 şirketin katılımıyla Almanya’nın Frankfurt kentinde açıldı. Fuara dünyadan katılan şirket sayısı azalırken, Türk şirketlerinin sayısı hızla artıyor. Türkiye bir zamanlar altı şirketle temsil edildiği fuarda, bugün 126 şirketle en önemli katılımcı ülkelerden biri haline geldi.

Haberin Devamı

Mutfak, plastik ve hediyelik eşya bölümlerinde kurulan Türkiye ulusal standında 71 şirket yer aldı. 50 kadar şirketin daha ulusal standa katılmak için sıraya girdiği ifade edildi.

Ambiente Fuarına 126 Türk şirketi katıldı


Fuarda katılımcılar onuruna verilen yemekte konuşan İhracaatçılar Meclisi Başkan Vekili Tahsin Öztiryaki, “Katılım sayımız 6’danr, 16’ya, 26’ya, 20 yıl içinde 126’ya çıktı. Nereden nereye. Artık her kesime hitap eder hale geldik. Ambiente, bizlerin ihracatı öğrendiğimiz yer. Katma değeri yüksek ürünlerimizi dünyanın her yerine satmaya başladık. Artık Türkiye, fuarın en önemli katılımcıları arasında. Türkiye çok zor günler geçiriyor. Bizlerse dimdik ayaktayız. Ürünlerimizle bütün dünya evlerine girmek istiyoruz. Evleri ikna edebilirsek, ayakta olduğumuzu bütün dünya görecektir” dedi.

BİZ KAZANACAĞIZ

Ambiente fuarında İhracatçılar Meclisi Başkan Vekili Tahsin Öztiryaki ile birlikte, Türk şirketlerinin standını gezen Frankfurt Başkonsolosu Mustafa Çelik, Türk işadamlarından bilgi aldı. Fuara katılan Türk şirketleri, yeni, kaliteli, üstün tasarım ürünleri ve hızlı servisiyle dikkat çekti. Ürünlerini 100’den fazla ülkeye ihraç eden şirketlerin temsilcileri, “Markalaşmak uzun yıllar alıyor, fakat sonunda Türkiye kazanacak” diyor.

Haberin Devamı

Ambiente Fuarına 126 Türk şirketi katıldı


TÜRK KAHVESİNİ OKKA TANITACAK

Elektrikli ev aletleri üreticisi Arzum, fuarda yeni tasarımı Okka, Türk kahve makinesini tanıttı. Okka şimdiden, Arzum ihracatının yüzde 60’ını oluşturmaya başladığı kaydedildi. Seda Işıkman Dülger, Okka ilgili şunları söyledi: “Okka bir ölçü birimi. Aynı oranda kahveyi karıştırarak pişiriyor. Közde pişirme özelliği de var. Bir kahve pişirme 55 saniye sürüyor. Şimdiden kadınların gözbebeği haline geldi. Türk kahvesini dünyaya tanıtımda Okka başrol oynayacak.”

Haberin Devamı

Ambiente Fuarına 126 Türk şirketi katıldı

ÖDÜLLÜ MANGAL

Aynur ve Ayşe Ayhan: “Ayhan Metal adıyla döküm işi yapıyoruz. Marka oluşturmak uzun bir süreç. Farklı biz farklı bir tasarımla ürün ortaya çıkarmak, markalaşmak istedik. Uzun ömürlü, çevre duyarlılığı yüksek çanta şeklinde taşınabilen, hafif ağırlıkta mangal tasarımımız, 2014 yılında ödül kazanmıştı. Bu yıl da farklı bir tasarımla Desing Award ödülü aldık. mangal ve masası yan yana yeni ürünümüz çok büyük ilgi görüyor. Çin mallarının taklidinin sonu yok. Türk sanayicisi olarak kaliteli, katma değeri yüksek, yenilikçi ürünler konusunda sağlam durmamız gerekiyor. Markalaşmak uzun yıllar alıyor, fakat sonunda Türkiye kazanacak. Yenilikçi ürün çıkaranlar desteklenmeli.”

Ambiente Fuarına 126 Türk şirketi katıldı

Haberin Devamı

ECARF SERTİFİKALI TEK SULU SÜPÜRGE

Birol Seçkin ve Sevda Gül Kader: “Ütü bezini şişirerek, gömleklerin ütülenmesini kolaylaştıran ütü masamız büyük ilgi görüyor. Bunun yanında su filtreli, yeri ve oda havasını temizleyen Berlin Charite Ecarf sertifikalı tek sulu süpürgeyi de biz ürettik. Alman şirketlerinde de bu tür ürün yok. Arnica Bora marka süpürgemiz özellikle alerjisi ve ev hayvanları olan aileler alıyor. Çok aksesuvarı ve iki metre uzunluğundaki hortumuyla diğer süpürgelerden ayrılıyor.”

Ambiente Fuarına 126 Türk şirketi katıldı

YAPIŞTIRMALI ASKI 12 KİLOYU TAŞIYOR

Narin Ayeri (Teknotel): “İstanbul’da 20 yıldan beri faaliyetteyiz. Krom kaplı, mutfak ve banyo aksesuvarları üretiyoruz. Müşterimizin istediği ürünü en hızlı şekilde üretip gönderebiliyoruz. Çok kullanışlı, iyi ürün ve hızlı servis tercih edilme nedenimiz. 12 kiloya kadar taşıyabilen, duvara yapıştırılan askılarımız çok büyük ilgi görüyor.”

Haberin Devamı

Ambiente Fuarına 126 Türk şirketi katıldı

İNDÜKSİYONLU OCAK İÇİN TENCERE

Sinan Paksoy (Mehtap): “İstanbul’da 1963 yılından beri alüminyum ve çelikten tencere tava üretiyoruz. Avrupa Birliği normlarına uygun yeni ürünlerimiz lisanslı, teflon kaplı, her türlü teste tabii tutulmuş, sağlıklı, yağsız pişirme özelliğine sahip. İndüksiyonlu ocaklar için ürettiğimiz ürünler büyük ilgi görüyor ve Güney Amerika’dan Uzak Doğu’ya kadar 55 ülkeye satıyoruz.”

Ambiente Fuarına 126 Türk şirketi katıldı


ETİ YUMUŞATIR

Celalettin Kesikbaş (Lava): “Eskişehir’de demir dökümden dünya standartlarına uygun, Avrupa Birliği kalitesinde emaye kaplı ev, otel ve kafe gereçleri üretiyoruz. Dökümün en önemli özelliği çok yüksek ısıda veya yavaş pişirmeye uygun olması ve yemeği uzun süre sıcak tutmasıdır. Eti mühürler ve yumuşak yapar. 100’ün üzerinde ülkeye ihracatımız var. Dünya Lava markasıyla et pişiriyor. Almanya’ya da Nisan ayında depo açıyoruz. Ardından ürünlerimizi Alman süper marketlere de verebileceğiz.”

Haberin Devamı

Ambiente Fuarına 126 Türk şirketi katıldı

AVRUPA’NIN DÜDÜKLÜ TENCERESİ BİZDEN

Belma Osanmaz: “Düdüklü tencere kadının hayatını kurtarır. Avrupa’nın büyük şirketlerine düdüklü tencere üretiyoruz. Ayrıca kolay açılıp kapatılabilen, kalite sertifikalı, pişirme ventili, emniyet ventili, conta ve hara valfı bulunan, tasarımı bize ait. Bertone marka ürünlerimizi dünyanın dört bir yanına ihraç ediyoruz. AR-GE departmanımız çok geniş.”

Ambiente Fuarına 126 Türk şirketi katıldı


MASAYA DÖNÜŞEBİLEN TEPSİ

Emin Hekimci: “Evlerde ve ofislerde kullanılabilecek çay tepsisi, masası tasarımı fuarda büyük ilgi gördü. Bir çırpıda on bin adet satış anlaşması yaptık. Yepyeni ürünlerle bütün ilgiyi çekmek mümkün.” 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!