Gündem Haberleri

GÜNDEM

    Ambalajlı tavuk ve hindi ürünleri güvenli

    Hürriyet Haber
    12 Ekim 2005 - 16:02Son Güncelleme : 12 Ekim 2005 - 16:02

    Gıda Güvenliği Derneği (GGD) Başkanı Samim Saner, “Kanatlı eti üretiminin her aşamasının izlenebilirliği ve biyogüvenliğinin sağlandığı entegre kapalı tesislerde yapılması, üreticiyi de sorumlu kılan ambalajlarla tüketime sunulması acil önceliğimizdir” dedi.

    Saner, konuya ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, kuş gribinin beyaz et ürünlerine geçme riskinin, açıkta yapılan kayıtdışı ve standartdışı kümes hayvancılığıyla arttığına işaret etti.

    Kayıtdışı üretimin her koşulda halk sağlığını tehdit ettiğini belirten Saner, “Kanatlı eti üretiminin, her aşamasının izlenebilirliği ve biyogüvenliğinin sağlandığı entegre kapalı tesislerde yapılması, üreticiyi de sorumlu kılan ambalajlarla tüketime sunulması acil önceliğimizdir” dedi.

    Tüketicilerin de bu konuda 2 temel sorumluluğu yerine getirmesini isteyen Saner, bunları “güvenilir ürünler almak ve doğru bir şekilde pişirmek” olarak sıraladı.

    Samim Saner, şunları kaydetti: “Ülkemizde kanatlı eti üretimini uluslararası standartlarda gerçekleştiren, Tarım ve Köyişleri Bakanlığı'ndan izin almış ambalajlı ürünler dışındaki ürünleri almamalıyız. Son kullanma tarihi ve etiket bilgilerine kolaylıkla ulaşma imkanı sunan ambalajlı ürünleri, en az 70 dereceye ulaşacak şekilde iyice pişirmek suretiyle olası kuş gribinin insana bulaşma riskini yok etmek mümkündür.” 
    Etiketler:
    

      EN ÇOK OKUNANLAR

        Sayfa Başı