Amatörlerden boykot

Güncelleme Tarihi:

Amatörlerden boykot
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 03, 2000 00:00

Haberin Devamı

Afyon Belediyespor ve AKÜ Gençlik ligden çekildi

GSGM'nin amatör takımlara da saha kirası ödeme zorunluluğu getirmesine ilk isyan bayrağını Afyon açtı. Boykot kararı alan Afyon'daki 44 amatör takım uygulama kaldırılmazsa maçlara çıkmayacak.

44 takım birden

Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü'nün, bu sezondan itibaren amatör takımlara da saha kirası ödeme zorunluluğunu getirmesine ilk isyan bayrağını Afyon açtı ve kulüpler boykot kararı aldı. Afyon'daki 44 amatör kulübün başkanları, aldıkları ortak karar geriğince saha kirası uygulaması kaldırılmadığı takdirde 2000/2001 sezonunda maçlara çıkmayacaklarını açıkladılar.

100 milyon lira

Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü'nün bu sezon uygulama kararı aldığı yönetmeliğe göre, amatör takımlar oynayacakları her maç için 100 milyon lira saha kirası ödeyecek. Sahayı sezonluk olarak kiralayan takımlardan ise maç başına 50 milyon lira saha kirası alınacak. Bu uygulama, amatör takımlara bir sezon için 500 milyon ile 1 milyar lira arasında değişen mali yük getiriyor.

Tepkiler büyük

Afyon'daki amatör kulüpler, boykot kararını Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü' nde yapılan 2000/2001 sezonu fikstür çekiminden sonra aldılar. Süper Lig'deki 8, Birinci Amatör Küme'deki 36 kulüp temsilcisinin imzasını taşıyan boykot protokolü Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Fikret Ünlü ile Gençlik ve Spor Genel Müdürü Kemal Mutlu ve milletvekillerine de gönderildi.

İki takım çekildi

Boykot kararını aldıktan sonra bir açıklama yapan amatör kulüplerin yöneticileri, ‘‘GSGM'nin uygulaması anayasamıza da aykırı’’ dediler. Bu arada, Süper Lig'de mücadele eden AKÜ Gençlik ile Afyon Belediyespor takımları mali sıkıntılarını gerekçe göstererek ligden çekildiler. AKÜ Gençlik ve Afyon Belediyespor'un çekilmesiyle Süper Lig'deki takım sayısı 8'e düştü.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!