Amatör Spor Kulüplerine Büyükşehir Desteği

Güncelleme Tarihi:

Amatör Spor Kulüplerine Büyükşehir Desteği
Oluşturulma Tarihi: Ekim 01, 2015 12:15

AMATÖR SPOR KULÜPLERİNE BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ TARAFINDAN MALZEME YARDIMI YAPILDI

Denizli Büyükşehir Belediyesi kentte faaliyet gösteren Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu’na bağlı 73 amatör spor kulübüne malzeme yardımında bulundu. 600 bin TL değerindeki malzeme yardımı Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan tarafından spor kulüplerine verildi.
Geçen ay Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu’na bağlı 73 amatör spor kulübüne 245 bin TL ulaşım yardımında bulunan Denizli Büyükşehir Belediyesi, bu kez 73 spor kulübüne 600 bin TL değerinde malzeme yardımında bulundu. Denizli Büyükşehir Belediyesi Merkez Spor Salonu’nda yapılan malzeme yardım törenine, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkan Vekili Ali Değirmenci, Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Gökoğlan, Denizli ASKF Başkanı Feyyaz Ceşen, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ahmet İbanoğlu, Denizlispor Kulübü Başkanı Mustafa Şavluk, Denizli Büyükşehir Belediyespor Kulübü Başkan Yardımcısı Akın Çelik, Kızılcabölükspor Kulüp Başkanı Osman Duran ve amatör spor kulüplerinin yöneticileri ile sporcular katıldı. Denizli ASKF Başkanı Ceşen, Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin yaklaşık 15 gün önce yaptığı 245 bin TL’lik ulaşım yardımının kendilerine nefes aldırdığını belirterek, bundan dolayı Başkan Zolan’a teşekkür etti. Ulaşım yardımının Türkiye’de bir ilk olduğuna dikkati çeken Ceşen, "İlkerli yaşıyoruz ve yaşattığı için Başkan Zolan’a teşekkür ediyoruz. Bu malzemeler de kulüplerimiz için bir nefes ve can suyu olacak. 2015-2016 sezonumuzun hayırlar getirmesini diliyorum" dedi.
Başkan Zolan ise, sporun insanı hayata hazırladığını vurgulayarak, "Mağlubiyeti görüp galibiyeti hedefleyebilme, düştükten sonra ayağa kalkabilme becerisini kazandırma anlamında, hayatın içinde yaşadığımız her türlü olayları aslında sporda yaşıyoruz. Biz gençlerimizi spor yapmaya hazırladığımız takdirde hayata hazırlamış oluyoruz. Gençlerimiz spor sayesinde hayatta yaşadığı sıkıntılarda kendi ayakları üzerinde durabilecek hale geliyor. Spor yapan gençlerimiz bir başarısızlıkta yığılıp kalmayacaklar, tekrar ayağa kalkıp koşmak için kendi içlerinde o gücü hissedecekler. Spor bu derece önemli" dedi. Türkiye’nin geleceğini garanti altına alabilmek anlamında spor ve eğitimin önemli bir etken olduğunu vurgulayan Başkan Zolan, şöyle konuştu: "Bu noktada özellikle gençlerimize ilk spor alışkanlıklarını kazandırmak çok önemli. Yasaklarla bir yere varılamayacağını hepimiz gördük. Çocuklarımızı, ’şuraya gitme şu yanlış, şurası yasak’ diyerek engellemeniz mümkün değil. Çocuklarımıza güzel alternatifler ortaya koymamız lazım. Gidilebilecek yeni alanlar, yapılacak uğraşlar güzellikler ortamı hazırlanması gerekiyor."
Konuşmaların ardından Başkan Zolan, malzemeleri spor kulüplerine teslim ederek birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!