Amasya’nın tarihi güzellikleri üniversite öğrencilerine tanıtılacak

Güncelleme Tarihi:

Amasya’nın tarihi güzellikleri üniversite öğrencilerine tanıtılacak
Oluşturulma Tarihi: Kasım 07, 2017 12:21

Amasya’nın tarihi güzellikleri üniversite öğrencilerine tanıtılacak

Haberin Devamı

Sinan HARMANCI/AMASYA,(DHA)- AMASYA’da Üniversite öğrencilerine “Amasya Tarihine Yolculuk” projesi kapsamında yemekte verildi.

“Amasya Tarihine Yolculuk” projesi kapsamında Vali Osman Varol, Belediye Başkanı Cafer Özdemir ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Abdullah Kodek gençlerle yemekte buluştu. Amasya Belediyesi Pirler Parkı Sosyal Tesisleri’nde gerçekleşen programa Vali Osman Varol, Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Orbay, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Abdullah Kodek, Gençlik Merkezi Müdürü Şahin Gümüş, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Amasya Belediye Başkanı Cafer Özdemir, “Proje ile üniversite birinci sınıf öğrencilerine Amasya’nın tarihi, kültürel, doğal güzellikleri ve sanatsal özelliklerini tanıtma fırsatı sunacak. Kimlikli ve medeniyete sahip bir şehirde eğitiminizi sürdürüyorsunuz. Bu havayı teneffüs ettiğiniz takdirde özgüveniniz, vizyonunuz, ufkunuz idealleriniz çok daha geniş ve zengin olacaktır. Bundan sonraki hayatınızda, hizmetlerinizde çok daha farklı, özel, güzel görevler yürüteceksiniz” dedi.

Amasya Valisi Osman Varol ise, “Yeni bir şehre geldiniz. Gerçekten bu şehir genel olarak insanlık tarihinden beri çok önemli izler barındırıyor. Özel olarak da Türk İslam Tarihinden çok önemli izler barındırıyor. Bizler öyle yetişmeliyiz ki bir yandan dünyayla akademik olarak yarışmalıyız. Bir yandan da onlara ders verecek kadar manevi ve milli değerlerimize sahip olarak yetişmeliyiz. Bu ikisini başarabilirsek gerçekten ülkemiz daha ilerilere taşınacaktır. Bu tip etkinlikler, çevrenizi tanıma, çevrenizden etkilenme anlamında güzel bir projedir. Bu faaliyette emeği geçen Gençlikspor teşkilatı yöneticilerimize, onların hem çalışanlarına hem gönüllülerine ayrıca bu tür faaliyetlerde destek olan kıymetli Belediye Başkanımıza ve ekibine, Rektörümüze ve ekibine bu etkinliğe ev sahibi olmasından dolayı teşekkürlerimi sunuyorum” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Vali Osman Varol ve Belediye Başkanı Cafer Özdemir, üniversite öğrencileriyle Amasya’nın tarihi ve turistlik mekanları hakkında sohbet etti.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!