Amasya’da uyuşturucu koordinasyon toplantısı yapıldı

Güncelleme Tarihi:

Amasya’da uyuşturucu koordinasyon toplantısı yapıldı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 17, 2017 14:08

Amasya’da uyuşturucu koordinasyon toplantısı yapıldı

Haberin Devamı

Sinan HARMANCI/AMASYA, (DHA) - AMASYA'da Uyuşturucu ile Mücadele Koordinasyon Kurulu Toplantısına Vali Salih Işık'ın başkanlığında düzenlendi. 
Amasya Valisi Salih Işık başkanlığında uyuşturucu ile mücadele koordinasyon kurulu toplantısı gerçekleştirildi. İlgili kurumların sunumuyla başlayan toplantıda il bazında yapılan eğitim ve farkındalık çalışmaları masaya yatırıldı. Madde kullanımının bir hastalık olduğu, maddenin direkt merkezi sinir sistemini etkilediği için bağımlıların profesyonel desteğe ihtiyacının olduğu belirtildi.

Toplantıda konuşma yapan Vali Işık, “Uyuşturucu toplumumuzun hızla yayılan önemli bir halk sağlığı sorunu haline gelmiştir. Uyuşturucu kullanımına başlama yaşı giderek düşmektedir. Bu konuda kurumlara ve sivil toplum örgütlerine çok ciddi sorumluluklar düşmektedir. İlimizde bu kapsamda önemli projeler yapılmış ve yapılmaya devam edilmektedir. Ayrıca ailelere ve toplumumuza da çok önemli görevler düşmektedir. Hayata geçirilecek yeni projelerle uyuşturucu ile mücadelemiz kararlılıkla devam edecektir” dedi.
Amasya’da uyuşturucu madde kullanımının önlenmesi için yapılan çalışmaların değerlendirildiği risk profili belirlenip, koordinasyon kurul üyelerinin bağımlılıkla mücadele konusunda hedeflerinin masaya yatırıldığı toplantıda, gündemde yer alan maddelerin görüşülüp karara bağlanması ile toplantı sona erdi. Toplantıya Suluova Kaymakamı Vural Karagül, Göynücek Kaymakamı Hasan Doğan, İl Jandarma Komutanı Selami Akşit, Belediye Başkan Yardımcısı Cengiz Erdem ve diğer kurul üyeleri katıldı.
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!