Amasya’da İstihdam İçin Engelsiz Eğitim Merkezi

Güncelleme Tarihi:

Amasya’da İstihdam İçin Engelsiz Eğitim Merkezi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 04, 2017 14:33

Amasya’da İstihdam İçin Engelsiz Eğitim Merkezi

Haberin Devamı

Sinan HARMANCI/AMASYA,(DHA)- AMASYA Üniversitesi ve Türkiye Sakatlar Derneği (TSD) Amasya Şubesi tarafından Avrupa Birliği tarafından desteklenen, Dezavantajlı Kişilerin Sosyal Entegrasyonu İle İstihdam Edilebilirliklerinin Geliştirilmesi (ISEDP) hibe programı çerçevesinde, yürütülen, “İstihdam İçin Engelsiz Eğitim Merkezi” isimli proje tanıtıldı.

Amasya Üniversitesi ve Türkiye Sakatlar Derneği (TSD) Amasya Şubesi tarafından Avrupa Birliği destekli olarak engelliler için hazırlanan “İstihdam İçin Engelsiz Eğitim Merkezi” projesi tanıtıldı.

Proje Yürütücüsü Yrd. Doç. Dr. Ünal Kurt, Amasya Üniversitesi olarak bu projede yer almalarının engelli bireylerin sosyal yaşam alanlarında daha kolay ve eşit olarak yararlanmalarına katkı sağlayacak. “Hazır Giyimde Kalite Kontrol”, “Takı Tasarım” ve” PLC (Programable Logical Control)” kursları düzenlenecek ve kursiyerlerin her birine 200 Euro verilecek. Bunlara ek olarak iş sağlığı ve güvenliği ile işaret dili eğitimleri de verilecek projenin başvuruları tamamlanmış olup, kursiyerler dernek merkezince yapılacak mülakatla belirlenecek” dedi. Yrd. Doç. Dr. Kurt, “Proje süresince yedi adet seminer, bir yurt dışı üç yurt içi teknik gezi, sosyal ve sportif faaliyetler düzenlenecek. Eğitim faaliyetleri Mayıs, Haziran ve Temmuz aylarında yapılacak proje kapsamında hatıra ormanı oluşturulmuş olup, doğaya saygı etkinliği ile birçok sportif faaliyet ile devam edecek” diye konuştu.
Bir yıl sürecek proje kapsamında TSD Amasya Şubesine ait olan eğitim ve üretim laboratuvarına teknik donanımlar alınarak merkezin daha modern hale getirilecek. Toplantıya Üniversite Rektörü Prof. Dr. Metin Orbay, Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ferhat Gül, Teknoloji Fakültesi Dekan Yardımcısı ve Proje Yürütücüsü Yrd. Doç. Dr. Ünal Kurt, TSD Amasya Şubesi Başkanı Emine Hicin Aslan, ve basın mensupları katıldı.

 

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!