Amasya’da ilk açık by-pass ameliyatı 2 hastaya uygulandı

Güncelleme Tarihi:

Amasya’da ilk açık by-pass ameliyatı 2 hastaya uygulandı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 24, 2018 10:12

Amasya’da ilk açık by-pass ameliyatı 2 hastaya uygulandı

Haberin Devamı

Sinan HARMANCI/AMASYA,(DHA)- AMASYA Üniversitesi Sabuncuoğlu Şerefeddin Eğitim ve Araştırma Hastanesinde ilk koroner açık by-pass ameliyatı 2 hastada uygulanarak başarıyla sonuçlandırıldı.

Amasya Üniversitesi Sabuncuoğlu Şerefeddin Eğitim ve Araştırma Hastanesine göğüs ağrısı şikayeti ile başvuran diyabet hastası olan 63 yaşındaki Fadime Ünal ve 73 yaşındaki Zekeriya Yağmur birer gün arayla by-pass ameliyatı oldu. Amasya Üniversitesi Sabuncuoğlu Şerefeddin Eğitim ve Araştırma Hastanesinde gerçekleştirilen ilk açık kalp ameliyatını, uzman Opr. Dr. Serdar Badem ve koordinatör hastane olan Ankara Yüksek İhtisas Hastanesi öğretim üyeleri Prof. Dr. Cemal Levent Birincioğlu, Doç. Dr. Gökhan Lafçı, Doç. Dr. Nevriye Salman, Uzm.Dr. Doğan Sert ve ekibi gerçekleştirildi. 63 yaşındaki Fadime Ünal 5 saat süren ameliyatından sonra  sağlığına kavuştu.
Ameliyatı gerçekleştiren ekipte bulunan Amasya Üniversitesi Sabuncuoğlu Şerefeddin Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kalp Damar Cerrahı Yrd. Doç. Dr. Serdar Badem, “ilk olarak gerçekleştirdiğimiz başarılı koroner by-pass operasyonundan sonra bir diğer hastamız 73 yaşındaki Zekeriya Yağmur’a da 3 damar koroner by-pass işlemini çok şükür başarılı bir şekilde uyguladık. Bu hastamızın da durumu iyi tedbir amaçlı olarak yoğun bakımda 1 gün tedavi ve takibine devam edeceğiz” diye konuştu.

Amasya İl Sağlık Müdürü Dr. Öner Nergiz ise, “Amasya ili olarak hemşerilerimiz adına 2018 yılında pek çok güzel ilki art arda yaşadık. 12 Ocak 2018 tarihinde yapılan ilk koroner anjiyografiden sonra 22 Ocak 2018 tarihinde de ilk koroner by-pass ameliyatının ilimizde başarılı bir şekilde gerçekleştirilmiş olmasının heyecan ve mutluluğunu yaşıyoruz. Koordinatör hastanemizin başarılı kadrosu ve uzman ekibimizle birlikte bunu başarmış olduk. Hastanelerimizin tüm birimleri ve personeliyle hastalarımıza en iyi hizmeti verebilmek için çalışmaktayız. Tüm hekimlerimiz ve sağlık çalışanlarımızın emeklerini canı gönülden tebrik ediyorum” şeklinde konuştu.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!