AMASYA HABERLERİ MERKEZ HABERLERİ

Amasya soğan üretiminde Türkiye’de 2’inci sırada

DHA
09.07.2018 - 10:35Son Güncelleme :
DHA

Sinan HARMANCI/AMASYA, (DHA) - AMASYA'nın Türkiye'de soğan üretiminde Ankara'dan sonra 2’inci sırada yer aldığı belirtildi.
Türkiye'de 2017 yılında toplam soğan üretim alanı 576 bin 918 dekar olup üretim miktarı 2 milyon 131 bin 513 ton olarak gerçekleşti. 2017 yılında Amasya’da 60 bin 480 dekar alanda 271 bin 522 ton soğan üretimi yapıldı. Amasya Türkiye soğan üretiminin yüzde 13'ünü gerçekleştirerek, Ankara’dan sonra üretimde 2’inci sırada yer aldı. Kentet soğan üretiminin ağırlıklı olarak Suluova ilçesinde yapıldığı belirtildi.
Amasya’da 2018 yılında 61 bin 400 dekar alanda soğan üretimi yapıldı. Haziran ayı ortası itibariyle erkenci çeşit soğan hasadı başladı. Çiftçi toptan satış fiyatı ortalama kilosu 2-2,5 lira aralığında değer kazandı. Amasya merkez ilçe genelinde 15 Haziran 2018 tarihinde meydana gelen dolu ve aşırı yağışlar sebebi ile üretimde yaklaşık yüzde 20’lik verim kaybı yaşandı. 2018 yılında 257 bin 880 ton üretim beklendiği belirtildi. Amasya’da mevcut soğan çeşitleri ağırlıklı olarak geçci çeşit soğanlardan oluşuyor. Geçci çeşit soğanlarda ise hasadın Ağustos ayı itibariyle başlayacağı belirtildi. 
FOTOĞRAFLI

Etiketler:

Yasal Bilgilendirme

Hurriyet.com.tr’nin Merkez haberleri bölümünde, DHA’nın abonelerine gönderdiği Merkez haberleri otomatik olarak derlenmektedir. hurriyet.com.tr editörleri otomatik akış içinde Amasya soğan üretiminde Türkiye’de 2’inci sırada haberine editoryal müdahalede bulunmamıştır. Haber içeriklerinden hukuken ilgili ajanslar sorumludur.

AMASYA NAMAZ VAKİTLERİ

14 Ağustos 2018, Salı
  • İmsak
    04:02
  • Guneş
    05:39
  • Öğle
    12:47
  • İkindi
    16:36
  • Akşam
    19:44
  • Yatsı
    21:14

AMASYA NÖBETÇİ ECZANELER

Sorunapp.com'un katkılarıyla
  • Enes Eczanesi

    Merkez
  • Gönül Eczanesi

    Merkez
Sayfa Başı