Amasya Protokolü ve Gaziler kahvaltıda bir araya geldi

Güncelleme Tarihi:

Amasya Protokolü ve Gaziler kahvaltıda bir araya geldi
Oluşturulma Tarihi: Eylül 19, 2017 14:58

Amasya Protokolü ve Gaziler kahvaltıda bir araya geldi

Haberin Devamı

Sinan HARMANCI/AMASYA,(DHA)- AMASYA Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından 19 Eylül Gaziler günü dolayısıyla protokol ve gaziler kahvaltıda bir araya geldi.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü 19 Eylül Gaziler günü nedeniyle kahvaltıda Amasya Valisi Osman Varol, Garnizon Komutanı Tankçı Kurmay Albay Zafer Uğur, Belediye Başkanı Cafer Özdemir, Amasya Üniversitesi Rektörü Metin Orbay, Vali Yardımcıları M. Ercan Aslantaş, Turgay İlhan, İl Jandarma Komutanı Selami Akşit, İl Emniyet Müdürü Fahri Bulut, kurum müdürleri, gaziler ve aileleri bir araya geldi.

Programda ilk olarak Muharip Gaziler Derneği Amasya Şube Başkanı Ahmet Ünverdi günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı. Belediye Başkanı Cafer Özdemir ise, "Gazilerimize minnet ve şükran borcumuzun olduğunu belirterek, tüm gazilerimizin Gaziler Gününü kutluyorum" dedi.

Amasya Valisi Osman Varol ise, “Bugün Gazilerimizin şeref ve onur günü, bu vesileyle tüm Gazilerimizin Gaziler Gününü tebrik ediyorum. Bizim inancımızda Şehitlik ve Gazilik çok kutsal ve ulvi değerlerdir. Şehit yakınları ve gazilerimiz de her türlü saygıya ve ilgiye layık insanlardır. Sizler bizlerin baş tacısınız. Sizlere her türlü imkânı sağlamak bizlerin asli görevidir. Bu duygu ve düşüncelerle başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm Şehitlerimizi ve ebediyete intikal etmiş gazilerimizi rahmetle ve şükranla anıyor, hayatta olan Gazilerimize ise aileleriyle birlikte sağlık ve huzur dolu uzun ömürler diliyorum” diye konuştu.

Programın sonunda Kore Gazisi Hasan Hüseyin Orhun’a, Kore Cumhuriyeti tarafından gönderilen berat ve madalya Vali Varol tarafından verildi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!