Amasya çevre yoluna 10 yılda 550 milyon lira harcandı

Güncelleme Tarihi:

Amasya çevre yoluna 10 yılda 550 milyon lira harcandı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 26, 2017 11:07

Amasya çevre yoluna 10 yılda 550 milyon lira harcandı

Haberin Devamı

Sinan HARMANCI/AMASYA,(DHA)- AMASYA’da 2007 yılında yapımına başlanan ve 11.3 km uzunluğundaki çevre yolu projesine 10 yılda 550 milyon lira harcandı. Çevre yolu Projesi’nin 2018 yılı sonuna kadar tamamlanması planlanıyor.

Amasya çevre yolu projesi için 10 yılda 550 milyon lira harcandı. Amasya Valisi Osman Varol, Belediye Başkanı Cafer Özdemir, Karayolları 7. Bölge Müdürü Kenan Keskin, Karayolları 72. Şube Şefi Nuh Atik, çevre yolu çalışmaların devam ettiği güzergahlarda incelemelerde bulunarak müteahhit firma yetkililerinden bilgiler aldı.

Amasya’nın temel sorunlarından birisi olan ve Karayolları Genel Müdürlüğü 7. Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan çevre yolu Projesi’nin bitmesiyle birlikte Suluova-Amasya yolundan ayrılıp, Amasya’nın güney batısından Amasya-Turhal yoluna bağlanacak. 11.3 km uzunluğundaki çevre yolu projesinin bünyesinde 720 metre ve 370 metre uzunluğunda iki ayrı çift tüp tünel, 4 ayrı viyadük, 3 adet köprülü kavşak, 3 hemzemin kavşak ve onlarca sanat yapısı bulunuyor. Amasya çevre yolu projesi ile şehir geçişinde tıkanan mahalli ve transit trafik rahatlayacak. Şehir geçişinde yaklaşık yarım saat süren 13,5 km’lik mesafe 2 km kısalacak. Beraber seyahat süresi yaklaşık 7-8 dakika civarında olacak. Bu sebeple Trafik güvenliği ve konforu artacak, Akaryakıt, bakım-onarım maliyetleri, egzoz gazı salınımı azalacak ve zamandan tasarruf sağlanacak.

Amasya Valisi Osman Varol, "Bugün bölgemizin en önemli kamu yatırımlarından bir tanesi olan ve Amasya için çok büyük bir öneme haiz çevre yolumuzda incelemelerde bulunduk. Hep beraber memnuniyetle müşahede ettik ki, işler geçekten yolunda gidiyor. Öngörülen takvimde yolumuzun tamamlanıp hizmete açılacağı ve insanlarımızın da bundan istifade etmeye başlayacağı ortada. Gerçekten birçok yönüyle zorlu bir imalat. Birçok tekniğin kullanıldığı çevreyolu çalışmasını görüyoruz. Çok farklı köprüler, viyadükler, aynı zamanda arazi yapısının zorluğundan kaynaklanan arazi çalışmaları ve hepsinin bir arada kullanıldığı yaklaşık 12 km'lik bir güzergâh. Bittiği zaman şehrin kaderini değiştirerek ciddi rahatlama sağlayacak bir yatırım. Bundan sonrada ilin Valisi olarak çalışmaları zaman zaman denetleyerek işlerin yolunda gitmesi için herhangi bir aksama olduğunda müdahale etmeye çalışarak çalışmalara destek olacağız ve sahipleneceğiz” dedi.
Amasya çevre yolu Projesi’nin 2018 yılı sonuna kadar tamamlanması planlanıyor.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!