Aman yanlış olmasın!

Kadir İnanır’la buluştuğumuzda, tam iki saat sohbet ettik.

Haberin Devamı

İki saatlik sohbet, hiç kısaltmasam, kesmesem, aşağı yukarı on sayfalık yazı demek.

Eh, hal böyle olunca dünkü “Pazartesi Sendromu” sayfasına her konuştuğumuzu sığdıramadım.

Kısalt kısalt, ömrümden ömür gitti yahu. Üstelik Jülide Kural ile ilgili olan kısımlar da sayfa yapılınca kırpılmış. Konunun başka bir yere çekilmemesi için şu önemli notu düşeyim; “doğru kadın bulamadım” sözü elbette bugüne ait bir düşünce değil, Kadir Bey geçmişinden bahsediyordu bu cümleyi kurarken.

Dedim ya, dün her şey sığmadı, “Jülide Hanım’le evlenmeyecek misiniz?” sorusuna verdiği cevabı da aktarmam lazım. Biliyorsunuz Kadir ınanır ve Jülide Kural beş yıldır birlikteler.

Evlilik ve “doğru kadın” meselesiyle ilgili şunları söyledi Kadir ınanır:

“Bizimki evlilikten öte bir şey, evlenip ne olacak? ımza yok sadece. Onu da çok anlamlı görmüyorum. Yarın imzayı at, ne olacak? Jülide Hanım’ın evlenmek gibi bir derdi yok. Onun derdi ülke meseleleriyle, bu ülkenin kadınlarının özgürlükleriyle. Prensipleri olan, fazla ihtirasları olmayan çok başarılı bir hanım. Çok güçlü bir insan... Eğer bir erkek, bir kadınla beraber hayatı paylaşacaksa Jülide Hanım gibi güçlü bir kadın aramalı. Hiç kendinden ödün vermeyen, son derece saygılı, çok çalışkan, büyük bir sanatçı...”

Söyleşiye sığdıramadıklarım...

* Her şeyden önce Petrol Ofisi Marka ve ıletişim Müdürü Ceren Bulguroğlu’na çok teşekkür ederim. Kadir ınanır’la röportajımızı takip eden beş gün boyunca “Bu fotoğrafları bizden başkasına vermeyeceksiniz, yoksa kendimi yakarım. Bak bana doğru söyle. Vermiycem de. Ekmek çarpsın de??!” şeklindeki tacizlerimi sabırla karşıladı.

* Röportajı yaptık, fotoğraf çektik ama sayfayı bekletiyoruz, bomba reklam filminin fotoğrafları gelecek daha... Tam cd bize gelmek üzere kargoya verilecek, Kadir Bey’den haber geldi. Diyor ki, “Fırat’la olan kareler basılmasın...”

Haydaaaa...

Her şey bitmiş, söyleşi tamam, fotoğraflar tamam (sanıyoruz) ve Kadir Bey son gün gol atıyor. Ben de tam “Ohh, bu iş iyi oldu” diye keyif yapmaktayım bu arada çok afedersiniz.

Erken havaya girmeyeceksin kardeş! ıki dakika tadını çıkaramadım olayın.

Eh, ne yapalım, Derhal Kadir Bey’i aradım.

“Nayır, nolamaz” dedim, kendimi yerden yere attım, kirpiklerimi hızlı hızlı kırpıştırdım ve şiddetle ağladım. Dayanamadı.

O değil de, hakikaten Kadir Bey’i ikna etmek için herhalde yirmi dakika nefes almadan konuşmuşumdur. Tabii bu konudaki hassasiyetini anlamak gayet
mümkün.

Endişesi şuydu: O ikili fotoğraflar basılırsa diğer gazeteler bu fotoğrafları alacak, altına abuk subuk, kendisinin ağzından çıkmamış lafları basacak ve bu “Yaban” mevzuu sakız gibi uzayacaktı.

Şimdi eğri oturalım, doğru konuşalım.

Bu, olabilir.

Konuşulan kişinin söylemediği sözleri fotoğrafların altına basan bir magazin anlayışı var, bunu kabul ediyorum. Kabul ediyorum ama bunu önlemek bizim elimizde değil ki...

Bu durum, bir takım yayınların ilkeleriyle ilgili bir hadise. Bu yayınlar, biz bu fotoğrafları basmasak bile, reklam filminden screenshot alıp, gazeteye basıp, altına da uydurma haber yazabilirler. Yapılmamış şey de değil hani...

İşte ben de bunu anlattım Kadir Bey’e. Sonunda da ikna ettim, fotoğrafları almayı başardım. Aldım ama onun yine içi rahat etmedi. Sanıyorum ileride hakkında çıkacak haberleri düşündü ve “hata yaptım reklamda oynamakla galiba” dedi...

Biliyorum, bunu medyadaki yansımalarından endişelendiği için söyledi ama o da biliyor ki, Petrol Ofisi reklamı Medina Turgul DDB’nin elinden çıkmış son derece eli yüzü düzgün, başarılı bir iş... “Kadir ınanır” markasına zarar vermek bir yana, olumlu etkisi olacak bir proje ve geri dönüşü de eminim çok iyi olacak...

* Reklam filmi Petrol Ofisi’nin Çamlıca’daki yeni benzin istasyonunda çekildi. ıki gün iki gece sürmüş çekimler. Tabii iki gün boyunca birlikte vakit geçirdiler. Kadir ınanır, Fırat Doğruloğlu’na oyunculuğuyla ilgili tavsiyeler de vermiş. “Yaban’a yapışıp kalma, senin yolun açık” demiş.
Fırat da çok saygı duyuyor Kadir ınanır’a, çok seviyor, aralarında bir husumet yok...

Kadir İnanır “Yaban” hakkında ne düşünüyor?

* Kadir ınanır, Fırat Doğruloğlu’na sinirleniyor mu? “Defol uleeeyn” diyor mu? Gördüğü yerde tokadı basıyor mu?
Hayır, efendim, bunlar tamamen dedikodu, hepsi yalan. Bir takım insanların uydurma haberleri.
Kadir ınanır, Fırat Doğruloğlu’nu çok başarılı buluyor. Yolunun açık olduğunu düşünüyor.
Bunu nereden mi öğrendim? Fırat’ın kendisinden...

* Şimdi böyle yazınca çok tuhaf olacak ama yazacağım bana ne... Kadir ınanır’ın dişleri çok güzel. Beyaz ötesi. Bakımlı insanın hali de başka şekerim!

Yazarın Tüm Yazıları