Aman dikkat! Güzelleşeyim derken sağlığınızdan olmayın...

Güncelleme Tarihi:

Aman dikkat Güzelleşeyim derken sağlığınızdan olmayın...
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 09, 2016 14:46

İngiltere'nin önde gelen üniversitelerinden Metropolitan'da yapılan bir araştırma, hepimizin evinde, çantasında, dolabında yaşamakta olan çok büyük bir tehlikeyi ortaya çıkardı: Makyaj çantaları!

Haberin Devamı

Pek çoğumuz makyaj malzemelerimizi bir kere alıyor, eğer başına bir iş gelmezse bitene kadar kullanıyoruz. Özellikle çok sık makyaj yapmayan kadınlarda, bir ürünün tüketilme süresi birkaç yılı buluyor. Ancak aslında çok tehlikeli bir şey yaptığımızın hiç farkında değiliz. Zira aldığımız ürünü uzun süre kullanarak bütçemizi rahatlatırken, sağlığımızı riske atıyoruz.

Metropolitan Üniversitesi'nde yapılan ve Daily Mail'in aktardığı bir araştırmaya göre, bu tür eskimiş makyaj malzemelerini kullanmanın sonuçları ölümcül olabilir. Zira eskiyen makyaj malzemelerinde çok sayıda hastalığa neden olabilecek bakteriler ürüyor.

Aman dikkat Güzelleşeyim derken sağlığınızdan olmayın...

Soldan sağa: 22 ay önce alınmış allık, 1 yıllık dudak parlatıcısı ve 17 ay önce alınmış fondötende menenjit bakterisi tespit edildi.

Haberin Devamı

MASKARA 3 AY, RUJ 1 YIL
Araştırmaya katılan kadınların yüzde 20'si, bazı makyaj malzemelerini 5 yıldan fazla süreyle kullandıklarını söylüyor. Örneğin katılımcıların yüzde 25'i bir maskarayı bir yıl boyunca kullanıyor. Ancak uzmanlara göre maskaraların kullanım sürelerinin 3 ayı aşmaması gerekiyor. Cilt temizleyici tonikler kadınlar tarafından en az 1 yıl boyunca kullanılıyor. Bu ürünler için azami sürenin 6 ay olduğu ifade ediliyor.

Aynı şekilde, katılımcıların makyaj çantalarındaki rujların yüzde 10'u 3 yıldan daha önce alınmış. Ancak bir ruju 1 yıldan fazla saklamamak gerekiyor.

Aman dikkat Güzelleşeyim derken sağlığınızdan olmayın...

35 aylık rujda (solda) menenjit, 10 aylık maskarada ise enterobacter ve eubacterium bakterilerine rastlandı.

MENENJİTTEN İDRAR YOLLARI ENFEKSİYONUNA KADAR...
Özetle, eskimiş makyaj malzemelerini kullanmak, güzelleşeyim derken ölümcül bakterilere davetiye çıkarmak demek. Araştırmada incelenen allık, fondöten, dudak parlatıcı gibi malzemelerde, çok sayıda bakterinin ürediği tespit edildi.

Haberin Devamı

Örneğin tarihi geçmiş ürünlerde rastlanan enterococcus faecalis bakterisinin menenjit hastalığının sebeplerinden biri olduğu biliniyor.

Eskimiş malzemelerde bulunan bir diğer tehlikeli bakteri de mide hastalıklarına neden olan eubacterium. İdrar ve solunum yolları enfeksiyonlarına neden olan enterobacter bakterisi de eskimiş makyaj malzemelerini çok seviyor.

Akne ve diğer cilt sorunlarına neden olan ve antibiyotiklerle bile başa çıkılamayan staphlyoccocus epidermidis bakterisi de burada ürüyor.

GEREKMEYEN MALZEMEYİ SATIN ALMAYIN
Bütün bu tehlikeler karşısında uzmanlar, makyaj malzemelerinin son kullanım sürelerine mutlaka dikkat edilmesi konusunda uyarıyor. 

Haberin Devamı

Hem parayı sokağa atmayıp hem de sağlığımızı korumanın yolu ise ihtiyaç duyduğumuz kadar ürünü, ihtiyacımız olan zamanda satına almaktan geçiyor.

BAKMADAN GEÇME!