Aman dikkat

Güncelleme Tarihi:

Aman dikkat
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 12, 1997 00:00

Turgay ŞEREN
Haberin Devamı

Avrupa Kupası'ndaki ikili maçların en önemlisi ilk karşılaşmadır. Galatasaray'ın büyük şansı var. İkinci maçı Ali Sami Yen'de oynayacak. Tabii ki, hepimizin aklında Galatasaray'ın Sion'dan galip dönmesi yatıyor. Ama, bir de futbolda ters günler var. Şanssız günler var. Bunu da hesaba katmak lazım. Öyle ise yapılacak ve düşünülecek tek şey olmalı.

Galatasaray Futbol Takımı, Sion'dan İstanbul'da telafi edeceği bir sonuçla dönerse, bu da bir başarıdır. Nedir bu sonuçlar? En akla yakını, eğer Galatasaray yenilecekse 2-1 mağlubiyettir.

ALİ SAMİ YEN'in havası

Sarı kırmızılı ekibin, rakip sahada attığı bir gol, Ali Sami Yen'i dolduracak 40 bin Galatasaraylı'nın itici gücüyle birleşince, ki bundan önce hep öyle oldu, Fransa Şampiyonu Paris St. Germain maçı dahil Galatasaray hep sahadan galip ayrıldı.

Bursaspor karşısında sarı kırmızılı ekip süper oynadı. Bir iyi Avrupa takımı ancak bu kadar modern futbolun özelliklerini, çabuk futbolun nasıl oynandığını ve rakibi nasıl pres yaparak dağıttığını gösterebilirdi. İşte bu maçta bizler tribünde, şanslı izleyiciler de televizyon ekranlarında Galatasaray'ın bu muhteşem oyununa ve futbol şölenine şahit olduk.

Ancak, sarı kırmızılı ekibin bir de bir hafta önce oynadığı Ankaragücü maçı var. Rakip Ankaragücü çok kapalı oynadı. Kendi defansı üzerinde adam markajı yaptı ve sarı kırmızılı ekibe göz açtırmadı. Yenilmesi içten bile değildi. Beraberliğe şükrettik ve Ankara'dan döndük.

Bu iki maçı niye anlattım. Futbolda bir hafta içinde kötüden iyiye gidildiğine göre, iyiden kötüye de rahatlıkla gidilebilir. Galatasaray karşısında güçlü bir rakip bulacak. Bundan emin olun.

FATİH KUMAR OYNAMAZ

Sion, geçtiğimiz yılın İsviçre de lig ve kupa şampiyonu. İsviçre futbolu öyle kenara itilecek bir futbol da değil. Bizler yıllar önce, Sion ile karşılaştık. Ben sakattım oynamadım. Ve Sion'u küçümseyerek sahaya çıktık. ‘‘Biz bunları nasılsa yeneriz'' diye. Fakat kalemizde 5 gol birden gördük. Ne olduğumuzu anlamadan İstanbul'a döndük. Ali Sami Yen de maçımızı 2-1 kazandık ama yetmedi.

Fatih akıllı bir teknik direktördür. Benim bu yaptığım hesapların hepsini, hatta fazlasını herhalde o da şimdi oturmuş yapıyordur. Ve Galatasaray'ın Şampiyonlar Ligi'ne girmesiyle ne kadar büyük maddi manevi kazancı olacağını biliyor ve idrak ediyordur.

İşini şansa ve kumara bırakmayacağından eminim. Galatasaray defansını sağlam tutmalı Hagi ve İlie ile gol aramalıdır. Bu oyun düzeni Galatasaray'ın Şampiyonlar Ligi kapısını aralar. Bundan hiç kimsenin kuşkusu olmasın.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!