‘Amaç referandumu iptal ettirmek’

Güncelleme Tarihi:

‘Amaç referandumu iptal ettirmek’
Oluşturulma Tarihi: Mart 27, 2017 22:21

Referandum çalışması için gittiği Yozgat’ta eşi ve çocuğuyla birlikte bulunduğu araçta saldırıya uğrayan eski MHP milletvekili Sinan Oğan dün Gaziantep Milletvekili Ümit Özdağ’la birlikte Meclis’te basın toplantısı düzenledi.

Haberin Devamı

Oğan özetle şu iddiaları dile getirdi:

“Yozgat eşimin de memleketi olduğu için çocuklar da heyecanlandılar, gelmek istediler. Belediyenin düğün salonunu tahsis etmesine de şaşırmıştım. O salonun bize niye verildiğini daha sonra anladık. Aileme de saldırdılar. En kötü zamanlarda bile 7 yaşında kız çocuğunun olduğu araca saldırı yapılmadı. Hiçbir dönemde böyle alçakça saldırılar yapılmadı. Bir gün önce Sadir Durmaz (MHP Genel Başkan Yardımcısı) köy köy dolaşarak saldırıyı planlamıştır. Şefkat Çetin (MHP Genel Başkan Yardımcısı) de telefonla saldırıyı yönetmiştir. 7 yaşındaki kızım bana, ‘Baba bunlar Bozkurt işareti yapıyorlar; bize saldıran teröristler değil mi, ben anlamadım’ dedi. O kızın bütün hayallerini yıkanları lanetliyorum.

ÜLKÜCÜLERİ KAVGA ETTİRMEK

Haberin Devamı

‘Hayır’lar çoğaldıkça bu referandumu iptal ettirmek istiyorlar. AKP’nin yeni planı ülkücüleri kan davasına düşürerek bu referandumu iptal ettirmek. Bize yapılan buydu. Oraya gitmeden önce saldırının istihbaratı valiye, emniyet müdürüne ve Bekir Bozdağ’a (Adalet Bakanı) iletildi. Orada polisin tedbiri olayı önlemeye yönelik değildi. Polisin planı, ‘Kan dökülsün sonra biz gelip müdahaleyi yapalım’dı. Kavga sırasında polisin hiçbir müdahalesi olmadı. Araca tekme tokat girenlerin o arbedede ceketleri açıldığında 3-4 tanesinin belinde silahı ben gördüm. O yüzden silahlı saldırı diyorum. Bize bir şey olması halinde bunun sorumlusu AKP hükümeti ve onun tetikçileridir.” 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!