ALTO'da sözleşme okuma ve yazma teknikleri anlatıldı

Güncelleme Tarihi:

ALTOda sözleşme okuma ve yazma teknikleri anlatıldı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 14, 2018 13:07

ALTO'da sözleşme okuma ve yazma teknikleri anlatıldı

Haberin Devamı

İZMİR'in Aliağa Ticaret Odası (ALTO), eğitim faaliyetleri kapsamında üyelerine, 'hukuk alanındaki gelişmeler', 'oluşabilecek hak kayıpları' ve 'ekonomik zararlarını önleyici nitelikte temel bilgiler' vermek üzere 'sözleşme okuma ve yazma teknikleri semineri' düzenledi.

ALTO tarafından düzenlenen sözleşme okuma ve yazma teknikleri semineri, Aliağa Ticaret Odası Ender Özer Seminer Salonu'nda yapıldı. Aliağa Ticaret Odası Hukuk Danışmanı Av. Meriç Kaptan ve Av. Hamit Erdem, kanuni değişiklikler ve yenilikler ışığında sözleşme yönetiminde yapılan hataların sebep olduğu hak kayıplarının ve ekonomik zararların önlenmesine yönelik, temel bilgi ve becerileri aktardı. ALTO Meclis Başkanı Adnan Saka, Meclis Başkan Vekili Şenol Dönmez, Yönetim Kurulu Başkan Vekili Hamdi Erdem ve Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Kemal Aygün ile davetliler toplantıya katıldı.

Seminerde katılımcılar, müzakere aşamasından başlamak üzere sözleşme metninin hazırlanması, sözleşmenin kurulması, ifası, sona erdirilmesi uygulamalarında dikkat edilmesi gereken noktaları görme imkanı buldu. Eğitim kapsamında yeni mevzuat içtihat değişiklikleri kapsamında, sözleşme hazırlarken ve incelerken dikkat edilmesi gereken noktalar hakkında katılımcılara bilgi aktaran Av. Meriç Kaptan ve Av. Hamit Erdem, özellikle sözleşmenin başlığı, sözleşmenin tarafları, sözleşmenin konusu, sözleşmenin imza tarihi ve tarafların yüklendikleri borçların doğru yazılması için gerekli bilgileri anlattı. Seminerde ayrıca, sözleşme yönetimi açısından önem arz eden, faiz oranı, döviz işlemleri, vergi ve diğer masraflar, gizlilik, yetkili mahkeme, sözleşmenin dili ve sözleşmenin sona erme rejimi gibi hususlarda bilinmesi gereken stratejik kurallar ve bahsi geçen konularla ilgili yeni içtihatlar hakkında bilgi paylaşımı yapıldı.

Seminer; soru- cevap kısmının ardından sona erdi.

İZMİR, (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!