Altınova'ya 12 bin m2'lik park

Güncelleme Tarihi:

Altınovaya 12 bin m2lik park
Oluşturulma Tarihi: Kasım 16, 2017 11:04

Altınova'ya 12 bin m2'lik park

Haberin Devamı

 

ANTALYA, (DHA) - KEPEZ Belediyesi, Altınova Orta Mahalle'de inşa ettiği 12 bin m2'lik parkla, konutların arasında yeşil vaha oluşturdu. Parkın yanındaki belediye binası da AKMEK şubesi olarak Altınovalıların hizmetinde olacak.
30 yıldan fazla süren imara ilişkin problemleri çözülen Altınova'da 20-30 metre genişliğinde yeni yollar açılıyor, hem de yaşayanların dinlenme, spor ve yeşil alan ihtiyacına cevap verecek büyük mahalle parkları yapılıyor. Orta Mahalle'de, 2-3 katlı konutların olduğu bölgenin ortasına 12 bin m2 büyüklüğünde park inşa edildi. Çimlendirilen alanlarıyla, bitki ve ağaçlarıyla park, mahallenin ortasında yemyeşil bir vaha oldu. Bölgesini güzelleştiren park, oturma alanları, çocuk oyun grubu, açık hava spor aletleri ve çok amaçlı spor sahasıyla 7'den 70 her yaş grubuna hizmet veriyor.
Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, bürokratlarıyla beraber parkı gezdi ve bölgede bulunan vatandaşlarla sohbet etti. Açıklamasında Altınova'nın hizmette altın yıllarını yaşadığını belirten Başkan Tütüncü, “Altınova, yemyeşil bir yerleşim yeri olma yolunda ilerliyor. Bölgede 12 bin m2'lik yeni bir yeşil alan meydana getirdik. Bölgede çok katlı yapılaşma yok. 2 veya 3 katlı binaların ortasında yeşil bir vaha meydana getirdik. Parkta oynayan çocuklarımız çok mutlu. Akşam üzeri çaylarını içen hemşehrilerimiz çok mutlu. Hemşehrilerimizin mutluluğunu gördükçe biz de mutlu oluyoruz" ifadesini kullandı.
Tütüncü, meslek ve sanat eğitimi veren AKMEK'in bir şubesini de parkın yanındaki belediyeye ait bir binada yakın bir tarihte hizmete açacaklarının müjdesini verdi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!