Altınova Gıda OSB'nin Müteşebbis Heyeti oluşturuldu

Güncelleme Tarihi:

Altınova Gıda OSBnin Müteşebbis Heyeti oluşturuldu
Oluşturulma Tarihi: Aralık 21, 2017 15:36

Altınova Gıda OSB'nin Müteşebbis Heyeti oluşturuldu

Haberin Devamı

BALIKESİR’in Ayvalık İlçesine bağlı Altınova Mahallesi’nde kurulması planlanan Gıda ve Gıda İşletmeleri İhtisas Organize Sanayi Bölgesi (OSB) için müteşebbis heyeti oluşturuldu.

Kaymakamlık Salonunda gerçekleştirilen toplantıda, Altınova Gıda OSB tescil öncesi çalışmalara son şekli verildi. Kaymakam Gökhan Görgülüaslan başkanlığındaki toplantıda müteşebbis heyet ve denetim kurulu üyeleri belirlendi. Altınova Gıda OSB Müteşebbis Heyetine Ayvalık Kaymakamı Gökhan Görgülüaslan, Ayvalık Belediye Başkanı CHP’li Rahmi Gençer, Ayvalık Belediye Meclis üyesi İbrahim Mühürdaroğlu, Gömeç Belediye Başkan Yardımcısı Eşref Uslu, Ayvalık Ticaret Odası Başkanı İbahim Kantarcı ve Aydın Şensal’ın, OSB Denetim Kurulu üyeliklerine ise Hakan Kayaalp ve Mustafa Büyükçıvgın’ın önerildiği öğrenildi. Heyetin, kurum kararlarının bakanlık onayından sonra kesinlik kazanacağı belirtildi.

Üç yıllık hazırlık sürecini tamamladıklarını belirten Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer, “12 bakanlıktan olumlu görüş aldık. İnşallah gençlerimize iş imkânı, çiftçilerimize katma değer kazandıracak OSB sürecini tamamladık. Şu anda 20 işletmeci var ve hepsi bölgeye canlılık verecek” dedi.

Altınova Mahallesi’nde Topçular Mevkiinde 478 bin 788 metre kare alanda planlanan Gıda OSB’de; 7 süt ürünleri, 5 et mamulleri, 15 zeytin işleme, 6 meyve suyu üretimi, 10 bakliyat kurutma ve paketleme, 5 bisküvi üretimi ve 3 tarım makineleri firması yer alacak. İşletmeye geçmesiyle 2 bin 450 kişinin çalışacağı OSB inşaatının 2 yıl süreceği ve Müteşebbis Heyetin inşaatın üçte ikisi tamamlanıncaya kadar görev yapacağı açıklandı.

Kadri KAYA / AYVALIK, (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!