Altınordu'ya altyapıdan takviye

Güncelleme Tarihi:

Altınorduya altyapıdan takviye
Oluşturulma Tarihi: Şubat 26, 2016 13:26

- PTT 1. Lig temsilcisi altyapıdan 5 oyuncusuna yemin ettirerek profesyonel sözleşme imzalattı

Haberin Devamı

İZMİR (AA) - PTT 1. Lig ekiplerinden Altınordu, altyapıdan 5 oyuncusuna yemin ettirerek profesyonel sözleşme imzalattı.

Altınordu Kulübü'nden yapılan yazılı açıklamada, daha önce 18 genç oyuncuya yemin ettirip profesyonel sözleşme imzalatan kulübün, bu sefer de Altınordu Futbol Meslek Okulu’nda eğitim gören Ali Emre Yanar, Ali Mert Aydın, Oğulcan Ülgün, Hamit Kulya ve Recep Yemişçi'yi profesyonel yaptığı belirtildi.

Futbolcuların, ay-yıldızlı bayrak, Altınordu arması ve futbol topu üzerine yemin ederek profesyonellik süreçlerine başladıkları bildirildi. Törenin ardından futbolculara birer altın hediye edildiği kaydedildi.

"Bu toprakların çocuklarından gerçek profesyonel futbolcular yetiştirmek için yola çıktık" ifadesini kullanan kulüp başkanı Seyit Mehmet Özkan, Türkiye'de gençlere kendilerini geliştirecek fırsatların tanınmadığını bildirdi.

Özkan, şunları kaydetti:

Haberin Devamı

"Ülkemiz bu nedenle yabancı futbolcuların geçim kaynağı oldu. Altınordu olarak mevcut sistemin tersine işleyen yeni bir sistem kurduk. Sürekli, daha iyiye nasıl ulaşabileceğimizin planlarını yapıyor ve çalışıyoruz. Ülkemizde profesyonel futbol, profesyonelce yapılmadığı için oyuncular bir meslek icra ettiklerinin farkında değiller. Gençlerimize önce iyi birey, iyi vatandaş iyi futbolcu olmayı öğreteceğiz."

Genel kaptan Sedat Gündoğdu ise 5 genç oyuncularını daha profesyonel yaptıklarını belirterek, "Hak eden ve bunun bilincinde olan tüm gençlerimizi bu sürece dahil edeceğimize inanıyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

Altınordu Teknik Direktörü Hüseyin Eroğlu ise 3-5 yıl sonra Türkiye'de futbolda bir devrim olacağını, önümüzdeki yıllarda büyük bir değişim yaşanacağını bildirdi. Altınordu'nun bunun öncülüğünü yapacağını kaydeden Eroğlu, genç futbolcuların çok çalışması gerektiğini belirtti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!