Altınordu U19-Sparta Prag U19: 6-2

Güncelleme Tarihi:

Altınordu U19-Sparta Prag U19: 6-2
Oluşturulma Tarihi: Kasım 09, 2016 18:17

ÜLKEMİZİ UEFA Avrupa Gençlik Ligi'nde temsil eden Altınordu U19 Takımı, 2. eleme turu ilk maçında Çek Cumhuriyeti'nin Sparta Prag takımını Fatih Aktay'ın 5 ve uzatmada Yusuf Yalçın'ın golleriyle 6-2 mağlup ederek tur için büyük avantaj yakaladı.

Haberin Devamı

Karşılaşmanın rövanşı 30 Kasım'da Prag'da oynanacak. İlk turda Bulgaristan'ın Levski Sofya takımını 5-0 ve 1-1'lik skorlarla geçen kırmızı-lacivertli gençleri, Karadağ'dan Mladost'u 4-0 ve 5-0'la eleyen Sparta Prag karşısında Bornova Stadı'nda 1000'in üzerinde futbolsever ile Altınordu A Takımı da destekledi. Karşılaşmayı İzmir Vali Yardımcısı Cumhur Güven Taşbaşı, Karabağlar Kaymakamı Mehmet Sadık Tunç, Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş ile TFF U19 Teknik Sorumlusu Vedat İnceefe de izledi. Taraftarlara Türk, Atatürk ve Altınordu bayrakları dağıtılırken 10 Kasım için hazırlanan dev bir pankart da tribünlerdeki yerini aldı.

3. dakikada Altınordu öne geçti. Alican'ın ara pasında topla buluşan Fatih Aktay, rakibinden nefis bir hareketle sıyrılıp fileleri havalandırdı: 1-0.
10. dakikada konuk ekipten Fortelny'nin ceza sahası dışından şutunda top üst direkten auta çıktı.
24. dakikada Hamit soldan ceza sahasına ortaladı, Fatih Aktay altı pasın üzerinden kafayla topu köşeye gönderdi: 2-0.
35. dakikada Altınordu ceza sahasında yaşanan karambolde  Plachy'nin vuruşunda to bir kez daha direkten döndü.
44. dakikada Kerim Alıcı altı pasın üzerine sağdan çok şık ortaladı, Fatih Aktay savunmanın arasından yükselip kafayı vurdu: 3-0.
45. dakikada Altınordu savunması 2'ye 1 yakalandı, Havelka ceza sahasında plaseyi yaptı: 3-1.
46. dakikada Altınordu'da Fatih gollerine devam etti. Hamit sağdan arka direğe mükemmel kesti, Fatih Aktay gerilerden gelip ayak koydu: 4-1.
60. dakikada bir kez daha sahneye çıkan Fatih Aktay savunmanın arkasına sarkıp yerden plaseyi tam köşeye yaparak kendisinin ve takımının beşinci golünü attı: 5-1.
82. dakikada Havelka'nın şutunda kaleci Berke'den dönen topu Frydek tamamladı: 5-2.
90 artı 4. dakikada kazanılan serbest vuruşu Yusuf Yalçın kullandı ve harika bir vuruşla skoru ilan etti: 6-2.
 
 
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!