Altınoran sezonu sergiyle açtı

Güncelleme Tarihi:

Altınoran sezonu sergiyle açtı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 31, 2017 13:45

Altınoran sezonu sergiyle açtı

Haberin Devamı

ADANA,(DHA)- ADANA'da Altınoran Düşünce ve Sanat Platformu, yeni sezonunu 12 sanatçının eserlerinden oluşan 'Yeni Yol Lomografi' sergisi ile açtı.
Sanat ve cemiyet hayatını bir araya getiren muhteşem sergi yoğun ilgi gördü. Sergide her sanatçıya bir video alanı oluşturarak 12 ayrı gösteri bir anda sunuldu. Sergide konuşan Başkan Tansu Hastürk, “2017-2018 sezonunun ilk etkinliğinde biz yeni yönetimin de ilklerinden olan "Yeni yol lomografi" sergisi ile sanatseverlerin karşısında olmaktan büyük mutluluk duyduk” dedi. .Sergilerinin çağdaş sanatın fotoğrafa etkisini gösterdiğini kaydeden Başkan Hastürk,  şöyle devam etti: “Altınoran'ın yenilikçi ve multidisipliner sanat anlayışını bundan sonraki tüm etkinliklerimizde görebileceksiniz. Yönetim kurulu arkadaşlarım ve Altınoran üyelerinin gücü ile başarılı olacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın. Biz bir aileyiz, hepimiz her yerdeyiz”.
HER SANATÇIYA BİR VİDEO ALANI
Altınoran Düşünce ve Sanat Platformu Onursal Üyesi S.Haluk Uygur  ise derneğin çalışmaları ve işleyişi hakkında bilgi verdi. Uygur şunları söyledi: “Sanatın her alanını kullanarak kendini ifade etmek üzere bir araya gelen Altınoran'ın Yeni Bir Yol Grubu fotoğrafik kökenlerini temel yaparak video, edebiyat (haiku) , kaligrafi, resim, sinema, müzik gibi diğer sanat disiplinlerini de bir araya getirerek sanatta Adana'dan çıkmasını arzu ettikleri yeni bir ekolün ilk ürünlerini ortaya koydular. Bunu her sanatçıya bir video alanı oluşturarak 12 ayrı gösteriyi bir anda sunmak suretiyle yaptılar. Ayrıca salonda eskinin çöpe gittiği, yeninin ise doğum sancısı çektiğini hissettiren estelasyonlara yer verdiler."
SERGİYE KATILAN SANATÇILAR
Altınoran Düşünce ve Sanat Platformunun düzenlediği sergide Ayşe Ateşoğlu, Aylin Sofuoğlu, E.Kuzey Akten, Gülsüm Ünal, Haluk Uygur, Hanife Uygur, İnci Turan, İsmail Ökke, Nesrin Karataş, Nihal Nursal, Pelin Emrahoğlu ve Semiran Bahçivan’ın eserleri yer aldı.

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!