ALTINOK hareketliliği

YEREL seçimler, eğer takvimde bir değişiklik olmazsa 2014 Mart’ının sonunda yapılacak. Yani iki yıl, iki aylık bir süre var.

Kimilerine göre altı ay öne çekilecek. Kimilerine göre de genel seçimlerle birleştirilecek.
Hem belirsizlik, hem de iki yıldan geriye sayılmaya başlanması, aday hareketliliklerine ve çeşitli senaryolara sebep oluyor.
Siyasetin kalbi olduğu için, senaryoların da Başkent’i Ankara olması normal./images/100/0x0/55eaa8a3f018fbb8f88e75f9
Ankara siyaseti olunca da kulislerde en çok konuşulan konu yeniden aday olmak istediğini açıklayan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in durumu.
Konu hakkında yazmaya başlasak, adaylıklar açıklanana kadar gideriz.

1 MİLYON EL SIKMA HEDEFİ

Ankara’da son dönemde en çok konuşulan isimlerden birisi de Turgut Altınok. Olaylı günlerin ardından Altınok geçtiğimiz yılın son günlerinde MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’yle görüştü.
Geçtiğimiz haftalarda konuyla ilgili Altınok’la görüşmemde kendisine görüşme iddialarını sormam üzerine her ne kadar, “İtibar edilecek bir şey yok” dese de görüşmenin kulislerdeki havası pek öyle değil.
İddialara göre Bahçeli’yle görüşen Altınok, Büyükşehir Belediye Başkanlığı adaylığının yanı sıra bazı önemli ilçelerde de söz sahibi olmayı talep etmiş.
Hem başkan adayları hem de ilçe yapılanmaları konusunda Ankara’da başarının bütüncül bir yapıyla sağlanabileceğini belirtmiş. Altınok ayrıca adaylığının en az bir yıl önceden açıklanmasını istediğini, böylelikle seçimlere kadar en az 1 milyon Ankaralı’yla el sıkışmak istediğini belirtmiş.

ALTINOK AK PARTİ’DEN DELEGE

MHP kulislerinden sızan bilgilere göre ise görüşme ve tarafların talepleri belirli bir olgunluğa erişmiş.
Temasların müspet ya da menfi sonuçlanması da an meselesi olarak değerlendiriliyor.
Ancak diğer taraftan iki hafta önce yapılan AK Parti Keçiören İlçe Kongresi seçimlerinde üst kurul delegeleri arasında Turgut Altınok da yer aldı.
Yani tabloya bakıldığında Altınok, AK Parti’de siyasete de devam ediyor görünüyor.
Ankara’da yerel siyasetin kazanı erken kaynamaya başladı. Son yerel seçimlerde Ankara’da yaşanan hareketliliği düşünecek olursak, önümüzdeki günlerin daha bir çok beklenmedik gelişmeye ve “görüşmeye” gebe olacağını şimdiden söyleyebiliriz.

Yazarın Tüm Yazıları