Altınköy’de bağ bozumu

Güncelleme Tarihi:

Altınköy’de bağ bozumu
Oluşturulma Tarihi: Eylül 17, 2017 14:53

Altınköy’de düzenlenen Bağ Bozumu Şenliği’nde, üzüm hasadı süreci, eski usullerle yeniden hayat buldu.

Haberin Devamı

Altınköy’de düzenlenen Bağ Bozumu Şenliği’nde, üzüm hasadı süreci, eski usullerle yeniden hayat buldu. Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki’nin de katıldığı bağ bozumunda renkli görüntüler ortaya çıktı. Köy çeşmelerinde köy kızları tarafından yıkanan üzümler çuvallara doldurularak teknelere taşındı. Çizmelerle çiğnenen üzümlerin şırası çıkarıldı. Üzümler daha sonra kazanlarda kaynatılarak pekmez ve pestil haline getirildi. Kurulan köy sofralarında ziyaretçilere üzüm pekmezi ve kış için hazırlanan çeşitli ürünlerin ikramı yapıldı. Kazanda pekmez kaynatan Başkan Veysel Tiryaki, ayrıca pestil serimi de yaptı. Altınköy’ün resmi açılışı yapılmamasına rağmen büyük ilgi gördüğüne dikkat çeken Başkan Tiryaki şunları söyledi:

Altınköy’de bağ bozumu


YENİ NESİLE GÖSTERİYORUZ

Haberin Devamı

“İnşallah 1 yıl sonra müze köyü şu anki kadar daha büyüteceğiz. Biten kısımlara ziyaretçi alıyoruz. Zaman zaman aktiviteler de yapıyoruz. Temmuz ayının sonlarında hasat şenliği yaptık. Bugün bağ bozumu yaptık. Bağlardan toplanan üzümlerin hangi aşamalardan geçtikten sonra insanımızın önüne nasıl servis edildiğini yeni yetişen nesile gösteriyoruz. Henüz resmi açılışı olmayan bu köye büyük bir ilgi var. Ümit ediyorum ki bu köy önümüzdeki yıllarda Türkiye’de bilinen, herkesin ziyaret ettiği bir noktaya gelecek.

300 DÖNÜM İLAVE EDİLECEK

Dün yeni ceylanlarımız oldu. Şu andaki alan 650 dönüm. Yaklaşık olarak bir yıl sonra bin dönüm olacak. Bin dönüm alanda çocukların, gençlerin ata binme imkanları olacak. Kapalı ve açık alanda tamamen ahşaptan büyük bir at maneji yapıldı. Yine 5-6 ev getirdik evler kuruluyor, köprüler inşa ediliyor. 300 dönümlük arazide de gecekonduların tamamı yıkıldı köye ilave ediliyor. O taraftan da farklı bir girişimiz daha olacak.”

BAKMADAN GEÇME!