Altındağlı Çocuklar Halaya Durdu

Güncelleme Tarihi:

Altındağlı Çocuklar Halaya Durdu
Oluşturulma Tarihi: Haziran 01, 2015 13:57

Altındağ Belediyesi’ne bağlı gençlik merkezleri arasında yapılan 3. Halk Oyunları Yarışması nefes kesti.Yeteneklerini halk oyunları yarışmasında da ortaya koyan Altındağlı çocuklar, profesyonel dansçıları aratmadı.
Cemil Meriç Kültür Merkezi’nde gerçekleşen yarışmaya, 15 gençlik merkezinden tam 132 çocuk katıldı. Yarışmanın birincisi Şanlıurfa Yöresi’ne ait oyunu sahneye taşıyan ve 88 tam puan alan Doğantepe Gençlik Merkezi oldu.
ŞAMPİYON DOĞANTEPE
Altındağ Belediyesi tarafından 3’üncüsü düzenlenen Gençlik Merkezleri Arası Halk Oyunları Yarışması’nda Anadolu’nun farklı yerlerinden çok sayıda oyun sergilendi. Yarışmada Gaziantep, Adıyaman, Diyarbakır, Hakkâri, Van, Şanlıurfa, Malatya, Muş, Artvin, Bilecik, Bitlis ve Mardin yörelerine özgü oyunlar büyük alkış aldı. Türkiye Halk Oyunları Federasyonu’na bağlı 9 kişilik jüri ise Altındağlı çocukların başarılı performansları karşısında karar vermekte zorlandı.
Oldukça çekişmeli geçen yarışmada Van Yöresi’ne özgü oyunla izleyicilerin karşısına çıkan Karapürçek 1 Gençlik Merkezi, 86.33 puan alarak yarışmayı ikinci sırada tamamladı. Üçüncülük kürsüsündeyse Yıldıztepe Gençlik Merkezi yer aldı. Yıldıztepe Gençlik Merkezi’ne üye öğrenciler Bitlis Halk Oyunları ile 85.33 puan topladı.
KAZANAN HEP ALTINDAĞLI ÇOCUKLAR
Halk oyunları yarışmasında Doğantepe Gençlik Merkezi’ni temsil eden Hatice Karaca, ekip olarak büyük bir başarı gösterdiklerinin altını çizdi. Minik Hatice, halk oyunları eğitimcilerinin desteğini de göz ardı etmeyerek yarışmanın kazananını tüm Altındağlı çocuklar olarak belirledi.Şampiyonlukta büyük pay sahibi olan Hatice: “Dayanışmamız başarıyı getirdi. Emeklerimizin karşılığını aldık” dedi.Hatice Karasu, kendilerine bu imkânı sunan Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki’ye de teşekkürlerini sundu.
ELELE VERDİLER HALAY ÇEKTİLER
Karapürçek 1 Gençlik Merkezi öğrencilerinden Elif Eker de yarışmaya katılan tüm arkadaşlarının başarılı bir performans sergilediğine dikkat çekti. Minik Elif: “Onlar bizim rakibimiz değil dostlarımız, arkadaşlarımız. Bugün burada hep birlikte elele halay çektik. Herkesin emeğine sağlık” diyerek Altındağlı çocuklar arasındaki birlik ve beraberliği ortaya koydu.
Yıldıztepe Gençlik Merkezi’nden Sude Ünal ise halk oyunları sayesinde arkadaşlık bağlarının güçlendiğini söyleyerek grup halinde çalışma becerilerinin de arttığını ifade etti. Sude Ünal sözlerini şöyle sürdürdü: "Yoğun bir tempoda hazırlandık. İyi motive olduk. Bu kadar merkez arasında üçüncü olmak da büyük başarı."
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!