Altın fiyatları ne kadar oldu? Altın ve dolar fiyatlarında son durum

Güncelleme Tarihi:

Altın fiyatları ne kadar oldu Altın ve dolar fiyatlarında son durum
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 21, 2017 09:47

Altın fiyatları ve doların son durumu için araştırmalar sürüyor. Haftanın son işlem gününde Altının ons fiyatındaki yükselişin etkisiyle dün yükselen altının gram fiyatı, 144,5 liradan işlem görüyordu. Yatırımcıların cevaplarını büyük bir merakla beklediği Çeyrek altın ne kadar? Cumhuriyet altını ne kadar? Dolar ne kadar oldu? sorularının cevaplarını sizler için derledik.

Haberin Devamı

Altın fiyatları geçtiğimiz günlerde yükselişe geçerek haftayı değer kazanarak kapattı. En çok tercih edilen altın türleri arasında yer alan çeyrek altın ve gram altın fiyatları da değerini katladı. Dolar gerilerken, altın fiyatlarının değer kazanması altın yatırımcısını sevindirdi. Peki çeyrek altın fiyatları en son ne kadar oldu? İşte altın fiyatlarında son durum

Haftanın son işlem gününde, dolar endeksinin 97,33 seviyesi civarına kadar gerilemesi ile birlikte altının onsu 1.265 dolar seviyelerini test etti. 1.265 dolar seviyesine kadar yükselen altının ons fiyatının kâr satışları ve ABD 10 yıllık tahvil faizlerinde ve dolar endeksinde yaşanan toparlanma ile 1.245 dolara gerilediğini kaydedildi.    

Altın fiyatları ne kadar oldu?
Altının ons fiyatındaki yükselişin etkisiyle dün yükselen altının gram fiyatı, 144,5 liradan işlem görüyor. Kapalıçarşı'da çeyrek altın 238, Cumhuriyet altını 970 liradan alıcı buluyor.   

Haberin Devamı

Dolarda son durum
Yurt içinde piyasalar 19 Mayıs dolayısıyla kapalı olurken, uluslararası piyasalarda işlem gören dolar/TL 3,60'ın altına geriledi. Yurt içinde piyasalar 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla kapalı olurken, uluslararası piyasalarda işlem gören dolar/TL 3,60'ın altına geriledi.      

Brezilya'daki politik kriz ve ABD'de siyasi gelişmeler küresel piyasalarda risk iştahını azaltırken, buna bağlı olarak gelişmekte olan ülke para birimleri ile pay piyasalarında satışlar yaşandı.   

Bu gelişmelerin etkisiyle dün gün içinde dolar/TL 3,6415'e kadar yükselirken, analistlere göre kısa vadeli düzeltme hareketi içerisinde olduğu düşünülen dolar/TL bugün 3,60'ın altına geriledi. Dolar/TL saat 11.56 itibariyle yüzde 0,80'lik düşüşle 3,5962'ten alıcı buluyor.  

Dün 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle yurt içi piyasalar kapalı olurken, Almanya'da açıklanacak olan Nisan ayı Üretici Fiyat Endeksi ve Euro Bölgesi Mart ayı Cari İşlemler Hesabı rakamları yakından takip edilecek.      
Analistler ABD'de Federal Açık Piyasa Komitesi (FOMC) üyesi St. Louis Fed Başkanı James Bullard'ın açıklamaları ve Euro Bölgesi Mayıs ayı Tüketici Güveni verisinin fiyatlamalar açısından etkili olabileceğini belirtiyor.    

BAKMADAN GEÇME!